Χανιά: Σε δίκη για κακουργήματα παραπέμπονται έξι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν έξι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων, αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή έξι βασικών εμπλεκομένων στην υπόθεση για μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις.

Έτσι, στο εδώλιο θα καθίσουν οι τέσσερις ήδη προσωρινά κρατούμενοι, δηλαδή η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια και οι δύο γιατροί της δομής, καθώς και δύο εργαζόμενοι οι οποίοι μετά την απολογία τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελική πρόταση ενέπλεκε επτά άτομα, το Συμβούλιο ωστόσο εξαίρεσε τον πρώην γραμματέα της δομής.

Στη δίκη η οποία αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον, θα εξεταστούν οι ανθρωποκτονίες ή και απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος 32 ηλικιωμένων, μέσα από πολλαπλές μορφές καθήλωσης -μηχανική, τεχνητή και χημική- τον υποσιτισμό και την ανυδρία, καθώς και την προσπάθεια μη διακομιδής στο Νοσοκομείο, Το κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνει και την απασχόληση μη καταρτισμένου προσωπικού.

Ουσιαστικά το κατηγορητήριο περιλαμβάνει την ανά περίπτωση της διεύθυνσης, συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και δη με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελούμενης με πράξεις και με παραλείψεις κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης.

Το βούλευμα υπόκειται σε έφεση σε περίοδο 10 ημερών και στη συνέχεια, μετά από 10 ακόμα ημέρες το αίτημα αναίρεσης.

Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση αφορούν πλημμελήματα, κακουργήματα, παράνομες ιατρικές πράξεις, υφαρπαγές ανηλίκων, αρπαγές περιουσιακών στοιχείων, παράνομη τέλεση ιατρικών πράξεων.

Προηγούμενο άρθροΔρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου – Οι προτεραιότητες των Εκλογών: “συμβόλαιο” ψηφοφόρων και μελλοντικής κυβέρνησης.
Επόμενο άρθροΑθανασία Αγοραστού “Οι εργαζόμενοι της περιοχής ξέρουν το συμφέρον τους: τώρα ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ