Γερμανικό ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Η προστασία των μειονοτήτων βασική προϋπόθεση για την ΕΕ

Η Αλβανία θα πρέπει να εκπληρώσει τα κριτήρια ένταξής της στην ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ αναφορικά με την φυλάκιση του εκλεγμένου στο μεταξύ δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ωστόσο, για καθ΄ εαυτό το περιστατικό της φυλάκισης αποφεύγει να παρέμβει στη διεξαγόμενη έρευνα. «Στην περίπτωση του υποψήφιου για το αξίωμα του Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, διεξάγονται έρευνες των αλβανικών αρχών», απάντησε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στην εφημερίδα «τα ΝΕΑ».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η φυλάκιση του υποψηφίου της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία δύο 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής εγείρει εύλογα θέμα προστασίας των μειονοτήτων σε μία χώρα σαν την Αλβανία η οποία είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Ο στόχος της Αλβανίας και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ υποστηρίχθηκε και υποστηρίζεται ενεργά από τη Γερμανία και τη σημερινή κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Στην ερώτηση εάν και σε ποιο βαθμό η υπόθεση Μπελέρι θα επηρεάσει την πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε:

«Καθοριστικό για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ είναι η εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξης, συμπεριλαμβανομένου και του Eυρωπαϊκού Kεκτημένου. Επ΄αυτού τίποτα δεν έχει αλλάξει», τόνισε ο γερμανός εκπρόσωπος. Και η προστασία των μειονοτήτων είναι συστατικό κομμάτι του EU-Acquis.

Προηγούμενο άρθρο«Τον Μάη παντρεύονται μόνον οι γαϊδάροι…»
Επόμενο άρθροΒασιλική Ι. Τάνου Msc, Εκπαιδευτικός Συγγραφέας “Η ΨΥΧΗ είναι η ουσιαστικότερη πηγή έμπνευσης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ