Κατρούγκαλος σε Σκέρτσο για αύξηση εισφορών: Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε σχέση με τις εσφορές, εξέφρασα την πορσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας», απάντησε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την «επίθεση» του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα και σχεδιάζει να επαναφέρει το νόμο Κατρούγκαλο από το παράθυρο».

Ο κ. Κατρούγκαλος προσθέτει πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν προβλέπει καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές».

Η ανακοίνωση του Γιώργου Κατρούγκαλου

«Η ΝΔ προσπαθεί να μη συζητάμε για τα επίδικα και ουσιώδη, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα με ψευδό-ζητήματα κατασκευής της.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ασφαλιστικό είναι στο πρόγραμμα μας.

Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τους συνταξιούχους με την 13η σύνταξη, την επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά και να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα τη προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας.

Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

  • Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την καταργηση του φόρου επιτηδεύματος.
  • Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.
  • Ρύθμιση των χρεών, με αναστολή πληστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους.»
Προηγούμενο άρθροΈφεση Τραμπ κατά της απόφασης αποζημίωσης σε αρθρογράφο για σεξουαλική παρενόχληση
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Να μάθουν οι πολίτες όχι μόνο πόσο κοστίζουν αλλά και τι κοινωνικό αποτύπωμα έχουν τα προγράμματα των κομμάτων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ