Ο Γιάννης Μπουτάρης θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Ο Ιωάννης Μπουτάρης θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Ο κ. Μπουτάρης, θα τιμηθεί για την προσφορά του στο  Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη και το Έθνος-«η οποία έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος- καθώς επίσης και για την προσφορά του στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης με όχημα το πολυπολιτισμικό παρελθόν της.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐουστις 11:00 στην επιβλητική αίθουσα GrandPietraHallτουξενοδοχείου PortoPalace. Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μπουτάρη θα ξεκινήσει με την προσφώνησητουΠροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος,ομότιμου καθηγητήΑ.Π.Θ. κ. ΑθανάσιουΚαΐση. ΟΚοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης, καθηγητήςκ. Ευάγγελος Χρήστου, θα εκφωνήσει τον έπαινο του τιμώμενου.ΟΠρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, καθηγητής κ. Θεόδωρος Καργίδης, θα αναγνώσει το ψήφισμα της αναγόρευσης του κ. Μπουτάρη σε επίτιμο διδάκτορα. Η εκδήλωση θα κλείσει με την αντιφώνηση-ομιλία του τιμώμενου.

Ο Ιωάννης  Μπουτάρηςείναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι διπλωματούχος οινολόγος από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό της Γαλλίας. Επί χρόνια υπήρξε πετυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα της αμπελουργίας και της οινοποιίας σε μία από τις εμβληματικότερες οινοποιητικές επιχειρήσεις της Ελλάδος με ιστορία περισσότερο των 150 ετών.  Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σημαντική είναι η συμβολή του στην πατρίδακαι τη Θεσσαλονίκη μέσω των παρακάτω πρωτοβουλιών που ανέπτυξε:

  1. Έχει παρουσιάσει έντονη οικολογική δράση για την προστασία της ορεινής πανίδας με κορυφαία συνεισφορά του την ίδρυση του οργανισμού «Αρκτούρος», αναδεικνύοντας την πατρίδα μας, τη Μακεδονία  και την ιστορική Κοινότητα Νυμφαίου Φλώρινας σε κέντρο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, προβολής και επισκεψιμότητας.
  2. Ήταν σημαντικότατη ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης (2011-2018) η συμβολή του για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως διεθνή τουριστικό προορισμόμέσα από συγκεκριμένες δράσεις πολλές από τις οποίες αποτελούσαν  δράσεις συνέργειας με το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Συγκεκριμένα: α) Υπήρξε πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας για την προβολή της Θεσσαλονίκης μέσω της «Διπλωματίας των Πόλεων», μιας δράσης επίσημα υποστηριζόμενης και από την Ελληνική πολιτεία. Πραγματοποιήθηκαν 21 επίσημες αποστολές όπου προβλήθηκε η Θεσσαλονίκη σε πόλεις της Κεντρικής, Βόρειας, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.Β) Ανέπτυξε την πρωτοβουλία  «Study  in Thessaloniki», με αποστολές και εκδηλώσεις που είχαν ως στόχο την προσέλκυση ξένων φοιτητών  για σπουδές στη Θεσσαλονίκη. γ) Σημαντικότατη ήταν η πρωτοβουλία του στη διασύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την τριτοβάθμια τουριστική εκπαίδευση σε θέματα τοπικής τουριστικής ανάπτυξης.
  3. Σημαντική είναι η συμβολή του στην προσπάθεια ανάδειξης του Ολοκαυτώματος του εβραϊκού ελληνισμού της πόλης, μέσω της δημιουργίας του νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Ιωάννης Μπουτάρης, μέσα από τις δύο θητείες του στο Δήμο Θεσσαλονίκης αναγνωρίστηκε για τις προοδευτικές του πολιτικές, τη στήριξη στην εβραϊκή κοινότητα, τις φιλικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους γειτονικών χωρών, αλλά και το ανοιχτό κάλεσμα στη ΛΟΑΤ κοινότητα της πόλης με σκοπό την τίμηση της διαφορετικής σεξουαλικότητας.

Η θητεία του στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηριστεί από ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού ως ιδιαίτερα θετική πολιτική και μεταρρυθμιστική ανανέωση της πόλης, και αλλαγή νοοτροπίας. Αναλύσεις της διαχείρισης του Δήμου από τον ΙωάννηΜπουτάρη επισημαίνουν τη συμβολή του στη μείωση των οικονομικών δαπανών, στονεξορθολογισμό των δημοσίων υπηρεσιών, στην πάταξη της διαφθοράς και στη διεθνοποίηση της Θεσσαλονίκης με ταυτόχρονη άνοδο του τουρισμού της πόλης. Ο ΙωάννηςΜπουτάρης θεωρείται σήμερα ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες οινολόγους και οινοποιούς της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΒασιλική Ι. Τάνου Msc, Εκπαιδευτικός Συγγραφέας “Η ΨΥΧΗ είναι η ουσιαστικότερη πηγή έμπνευσης”
Επόμενο άρθροΔυναμικό παρόν από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ