Ερντογάν: Έχουμε μια ειδική σχέση με τον Πούτιν – Ρωσία και Τουρκία χρειάζονται η μία την άλλη

Η Τουρκία έχει μια «ειδική» σχέση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν η οποία μεγαλώνει παρά την εντεινόμενη πίεση στην Άγκυρα να βοηθήσει στην ενίσχυση των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην Μπέκι Άντερσον του CNN ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της επόμενης εβδομάδας.

«Δεν βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου θα επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία όπως έχει κάνει η Δύση. Δεν δεσμευόμαστε από τις κυρώσεις της Δύσης», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα ισχυρό κράτος και έχουμε μια θετική σχέση με τη Ρωσία».

«Η Ρωσία και η Τουρκία χρειάζονται η μία την άλλη σε κάθε δυνατό τομέα», επισήμανε.

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην τουρκική οικονομία και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό εάν επανεκλεγεί.

«Παρακαλώ ακολουθήστε με μετά τις εκλογές και θα δείτε ότι ο πληθωρισμός θα πέσει μαζί με τα επιτόκια», είπε.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην οικονομική πολιτική, απάντησε: «Ναι. Απολύτως.»

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης: «Έχω μια θέση ότι τα επιτόκια και ο πληθωρισμός συσχετίζονται άμεσα. Όσο χαμηλότερα είναι τα επιτόκια, τόσο χαμηλότερος θα είναι ο πληθωρισμός», είπε.

«Σε αυτή τη χώρα θα πέσει και ο πληθωρισμός μαζί με τα επιτόκια, ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο που ο κόσμος θα ανακουφιστεί. Το λέω αυτό μιλώντας ως οικονομολόγος. Αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση» δήλωσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, με αισιοδοξία δήλωσε: «Έχουμε ξεπεράσει τις προκλήσεις στο παρελθόν, είμαστε ισχυροί αυτή τη στιγμή ως Τουρκία».

Προηγούμενο άρθροAρχίζει στην Ισλανδία η πρώτη εδώ και 20 χρόνια σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης
Επόμενο άρθροΣκόρπισε χαρά στον Ελληνισμό της Αλβανίας η εκλογή Μπελέρη στη Χειμάρρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ