Τουρκία: Αδιέξοδο μεταξύ Κιλιτσντάρογλου και τον πρόεδρο του κόμματος «Νίκη»

Άκαρπη στάθηκε η συνάντηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκη το οποίο εντάσσεται στη συμμαχία του Σινάν Ογάν.

Οι ψήφοι του Ογάν που ήρθε τρίτος πίσω τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου στον πρώτο γύρο είναι καθοριστικές για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία στις 28 Μαΐου.

Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας έχουν αναδυθεί σε ένα αγώνα για εξασφαλίσουν την στήριξη του Ογάν ο οποίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ο Ογάν, που θα συναντηθεί με τον Ερντογάν ήταν υποψήφιος της συμμαχίας ΑΤΑ που περιλάμβανε το κόμμα Νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλινανικού Κόμματος (CHP) μετέβη ο ίδιος στο αργηγείο του κόμματος Νίκη για τη συνάντηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση οι δύο άνδρες προχώρησαν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πρώτος έκανε δηλώσεις ο Κιλιτσντάρογλου: «Είχαμε μια φιλική και παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε τα προβλήματα της Τουρκίας και τα ζητήματα του κόσμου· Κάναμε αξιολογήσεις. Παράλληλα, μετέφερα στον κ. Πρόεδρο τις απόψεις των ηγετών της Εθνικής Συμμαχίας, το έργο που έχουμε επιτελέσει, τις σκέψεις μας για το κοινό κείμενο συναίνεσης και τις σκέψεις μας για τη συνταγματική τροποποίηση. Ο κ. Πρόεδρος έθεσε επίσης ορισμένες ερωτήσεις και τον ενημέρωσα όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα. Η Τουρκία χρειάζεται δημοκρατία. Χρειάζεται αλληλεγγύη. Πρέπει να ξεπεράσει τα υπάρχοντα προβλήματά της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πρόεδρος θα συναντηθεί με το επιτελείο του. Έχουμε μεταφέρει τις σκέψεις μας στον κ. Πρόεδρο με κάθε λεπτομέρεια. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε».

Από την πλευρά του ο Ουμίτ Οζντάγ ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και την αντιπροσωπεία για την επίσκεψή τους. Είχαμε κάποιες ερωτήσεις, τις θέσαμε, λάβαμε λεπτομερείς απαντήσεις και θα κάνουμε αξιολογήσεις με τα εξουσιοδοτημένα συμβούλιά μας στο πλαίσιο των λύσεων που λάβαμε. Επιπλέον, φυσικά, κάναμε αξιολογήσεις με τους προέδρους των άλλων πολιτικών κομμάτων που απαρτίζουν τη Συμμαχία Ata και με τον κ. Σινάν Ογάν πριν από αυτή τη συνάντηση. Στη συνέχεια, θα προβούμε ξανά σε αξιολογήσεις και θα μοιραστούμε τις απόψεις μας με το τουρκικό κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο για την επίσκεψή του».

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγικότητα και Αποδοτικότητα Νοσοκομείων την περίοδο της πανδημίας COVID 19 στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΤο ΕΕΣ ζητά εγγυήσεις για την διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ