Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα την επιστρέψει άμεσα, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για νέα προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Η κίνηση αυτή θεωρείται δεδομένη καθώς με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα δεν υπάρχουν τα περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ ανάλογα κινήθηκε την Δευτέρα (22/5) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας αυθημερόν στην Πρόεδρο την διερευνητική εντολή που έλαβε.

Τον «δρόμο» αυτό αναμένεται να ακολουθήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικεφαλής της τρίτου κατά σειρά κόμματος που θα λάβει την εντολή, αφού και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εκτιμούν πως επί της ουσίας είναι κενή περιεχομένου.

Στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι πλέον η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή, ώστε αμέσως μετά, την Δευτέρα, να προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σειρά των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών θα καθοριστεί από τις ηγεσίες των κομμάτων, που παραδοσιακά αποφασίζουν με βάση τη σταυροδοσία της προηγούμενης κάλπης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒόρεια Κορέα: Προειδοποιεί Ιαπωνία για εκτόξευση πυραύλου τις επόμενες εβδομάδες
Επόμενο άρθροΦανούλα Αργυρού: Rishi Sunak για Ουκρανία και Φόρεϊν Όφις για Κύπρο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ