Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Αυτοί που έχουν «κλειδώσει» και αυτοί που συζητιούνται

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς την Πέμπτη (25/5) στις 16:00 θα ορκιστεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, καθώς έλαβε και αποδέχθηκε την εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, κάποια μέλη της οποία έχουν «κλειδώσει» και κάποια άλλα όχι.

Αναφορικά με τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν τα «κρίσιμα πόστα», όπως αυτά των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, αυτά βρέθηκαν και σήμερα στο επίκεντρο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τετάρτης υπό την ΠτΔ.

Για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών προορίζεται ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης. Πρόκειται για έναν εμπειρότατο διπλωμάτη, που υπηρέτησε τα συμφέροντα της χώρας για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Άμυνας, αναμένεται να τοποθετηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής με τεράστια εμπειρία στα ελληνοτουρκικά. Συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα τοποθετηθεί άλλος ένας διπλωμάτης, με βαθιά γνώση των ελληνοτουρκικών θεμάτων, ο πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης.

Η επιλογή του πρέσβη ε.τ. Παύλου Αποστολίδη εκπέμπει δύο βασικά μηνύματα προς την τουρκική πλευρά. Η Αθήνα, μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί τον ξαναρχίσει τον διάλογο με την Άγκυρα και είναι διατεθειμένη να μιλήσει με τον νικητή των τουρκικών εκλογών, όποιος κι αν είναι αυτός.

Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φαβορί προβάλλει ο στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος είναι και ο προηγούμενος Αρχηγός του ΓΕΣ.

Για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, έντονα συζητιέται ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος σήμερα είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο και έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Ακόμη για το Υπουργείο Υγείας έχει κατατεθεί πρόταση στην Αναστασία Κοτανίδου, η οποία και φέρεται να την έχει αποδεχθεί.

Για το Υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι θα αναλάβει η Μαρία (Μάρα) Νικολαΐδου, καθηγήτρια στο τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστεί η νέα Βουλή, δηλαδή οι βουλευτές, που εξελέγησαν την Κυριακή (21/5). Παράλληλα, την επομένη ημέρα, τη Δευτέρα θα εκλεγεί προεδρείο και την Τρίτη 30 Μαΐου αναμένεται η διάλυσή της, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής στις 25 Ιουνίου.

Πηγή: cnn.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο ΕΕΣ ζητά εγγυήσεις για την διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου.
Επόμενο άρθροΗ ΝΔ εργάζεται για τα καρτέλ και όχι για τα συμφέροντα της κοινωνίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ