Άι στο καλό, Στιούαρτ, βγάλε την πρίζα από το μαγνητόφωνο!

της Φανούλας Αργυρού


Έλα, τώρα ήλθε και η σειρά του παπαγάλου Κόλιν Στιουάρτ να μας επαναλάβει για «χιλιοστή» φορά την… φράση-κλισέ του Φόρεϊν Όφις και της Γραμματείας του ΟΗΕ και όχι μόνο. Δηλαδή, ότι «μπορεί να είναι και η τελευταία ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό». Δηλαδή, αν δεν αναγνωρίσουμε τα δύο κράτη!

Με άλλα λόγια, μας φοβερίζει και αυτός με τη σειρά του, όπως και τόσοι άλλοι προκάτοχοί του και συνάδελφοί του, ότι, αν δεν συμμορφωθούμε με ό,τι μας καλούν να δεχθούμε, θα είναι ίσως και η… τελευταία ευκαιρία!

Όσοι ξένοι προειδοποίησαν, εκβίασαν, φοβέρισαν με αυτήν την πρόκληση, όλοι τους ήλθαν και έφυγαν και ούτε που θυμούνται, που λέγει ο λόγος, πού βρίσκεται η Κύπρος! Εμείς τους θυμούμαστε, όμως, όπως και τους δικούς μας, που αν δεν δεχόμασταν το βρετανικό ”Σχέδιο Ανάν” θα είχαμε… Μικρασιατική Καταστροφή, θα έπεφταν τα τούβλα στο κεφάλι μας…

Να ‘σου και τον Στιούαρτ σήμερα. Ενώ ο Τατάρ και η Άγκυρα επιμένουν στη διχοτόμηση, στην αναγνώριση δύο τουρκικών βάρβαρων εισβολών και βρετανικών σχεδίων για δύο κράτη από το 1964.

Κύριε Στιούαρτ, για πήγαινε να μάθεις για τα πάθη αυτού του νησιού προτού παπαγαλίζεις δίχως να έχεις ιδέα για τι πράγματι μιλάς.

Δεν υπάρχουν τελευταίες ευκαιρίες, κύριε Στιούαρτ, όταν ζητάς ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας σου από τους κατακτητές. Και εντολοδόχοι άνθρωποι σαν εσένα, μέσα στο σπίτι μας όπου φιλοξενούνται, είναι απαράδεκτο να μας φοβερίζουν για να αναγνωρίσουμε τα τετελεσμένα… Άι στο καλό και εσύ…


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ.Αχ.Καραμανλής: Οι Σερραίες και οι Σερραίοι έδωσαν ηχηρή απάντηση στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκα
Επόμενο άρθροΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στο Βερολίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ