Γ. Αμανατίδης: Με εξωστρέφεια και όρους επανεκκίνησης να αλλάξουμε και να προωθήσουμε τις θέσεις μας

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο κ. Μητσοτάκης εμφάνισε πάλι αλαζονεία, αποκλείοντας το debate στη βάση των αποτελεσμάτων» της 21ης Μαΐου, επισήμανε στο «Mega» ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ.

«Είναι μια προσβολή στον κόσμο που θέλει να ακούσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συζητούν πιο ελεύθερα» είπε, «όμως το να λες εμένα ο ελληνικός λαός με ψήφισε, δεν συζητώ με σένα, δείχνει αλαζονεία».

«Το δεύτερο που θέλω να πω, είναι για τον δικό τους μαρτυριάρη, τον κ. Γεωργιάδη» σημείωσε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών -επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η ΝΔ στον κ. Κατρούγκαλο- «που έδωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ να συνταγματοποιήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ώστε να μην μπορούν να αλλάξουν, όπως για παράδειγμα τα κοινωνικά αγαθά και το άρθρο 16».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για το λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε το εκλογικό σώμα απάντησε ότι «πρέπει με εξωστρέφεια και όρους επανεκκίνησης και για την στρατηγική και την τακτική μας, σήμερα έχουμε και την Κεντρική Επιτροπή, να αλλάξουμε, το πήραμε το μήνυμα και να προβάλλουμε τις θέσεις μας για την επόμενη ημέρα».

Όσον αφορά τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε «όλοι έχουμε και ο Αλέξης Τσίπρας έχει και τις ανέλαβε, είπε πως η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα έναν και είναι ένας ηγέτης που ξεκίνησε στο κόμμα από νεαρή ηλικία και το έφερε σε θέση να κυβερνήσει, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος και έχει όλες τις ικανότητες και τις δυνατότητες για την επόμενη μέρα, να αλλάξουμε, να προωθήσουμε τις θέσεις μας και να γίνουμε η επόμενη κυβέρνηση».

Προηγούμενο άρθροΑποστολάκης: «Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών μας -Δεν αμφισβητείται η αρχηγία Τσίπρα»
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Δουδωνής: «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κριτική στην αλαζονεία των στελεχών του, κλίνοντας την προσωπική αντωνυμία “Εγώ” σε όλες τις πτώσεις»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ