Ιαπωνία: Απογειώθηκαν καταδιωκτικά μετά τον εντοπισμό αεροσκαφών της Ρωσίας κοντά στις ακτές της χώρας

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έδωσε σήμερα εντολή να απογειωθούν καταδιωκτικά αεροπλάνα, μετά τον εντοπισμό δύο αναγνωριστικών αεροσκαφών της Ρωσίας κοντά στις ακτές της.

Το ένα αεροσκάφος της Ρωσίας πετούσε στον Ειρηνικό Ωκεανό και το άλλο στην Ιαπωνική Θάλασσα, ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, που δεν ανέφερε αν οι δύο εισβολείς αναχαιτίστηκαν ή έφυγαν, πριν φτάσουν κοντά τους τα γιαπωνέζικα καταδιωκτικά.

Το επεισόδιο αυτό, το οποίο δεν είναι το πρώτο του είδους, σημειώνεται μερικές ημέρες μετά τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, που οργανώθηκε στη Χιροσίμα και στη διάρκειά της όλα τα μέλη της G7 επανέλαβαν την υποστήριξή τους προς το Κίεβο, για να αντιμετωπίσει την εισβολή από την Ρωσία.

Τέλος, το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως εντοπίσθηκαν ένα ρωσικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών IL-20 να πετάει από την Οχοτσκική Θάλασσα μέχρι τον Ειρηνικό και πάλι πίσω, και ένα άλλο IL-20 αεροπλάνο της Ρωσίας, να πετάει προς τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Σάντο, πριν στραφεί προς την ενδοχώρα.

Προηγούμενο άρθροΣτον Πρόεδρο της Βουλής επέδωσε τα εκλογικά αποτελέσματα, η υπηρεσιακή ΥΠΕΣ
Επόμενο άρθροΤσαπανίδου: Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του Τσίπρα, δεν παραιτήθηκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ