Το μέλλον της γεωπολιτικής

Ποιο θα μπορούσε να είναι το Αύριο σε μια Εποχή αναταραχής, σαν και αυτή που ζούμε; Ποιό είναι το Μέλλον της Γεωπολιτικής; Υπάρχουν μεθοδολογίες πρόβλεψης και κυρίως, υπάρχουν κάποιες στρατηγικές για την αντιμετώπιση του περίπλοκού παγκόσμιου περιβάλλοντος; Ο ασταθής κόσμος μας χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή πολυπλοκότητα. Ποτέ πριν στην ιστορία οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να διεξάγουν μια μορφή αφηγηματικού πολέμου παγκοσμίως σε πραγματικό χρόνο, είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Αυτό που παλιότερα ανήκε αποκλειστικά στα κράτη, τώρα διασπάται σε ατομικό επίπεδο.

Τα παραπάνω θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της ομιλίας του Dr. Jake Sotiriadis, Διευθυντή του Center for Futures Intelligence στο National Intelligence University (NIU) στην Ουάσιγκτον, με τίτλο «Το Μέλλον της Γεωπολιτικής: Διαμορφώνοντας την αφήγηση του Αύριο σε μια Εποχή αναταραχής» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου, στις 19:00, στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων του Inspire Project 2023 που φέτος έχει ως θεματικό προσανατολισμό το Μέλλον, σε προγραμματική συνεργασία του MOMus με την Έδρα UNESCO on Futures Research και το Millennium Project, και υποστηρίζεται από το ACT – American College of Thessaloniki.

Η ομιλία του Dr. Jake Sotiriadis θα επικεντρωθεί στη χρήση πληροφοριών από την έρευνα και μεθοδολογίες πρόβλεψης στον διαμορφωμένο στρατηγικό διάλογο για την αντιμετώπιση του περίπλοκου παγκόσμιου περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Σύνθια Σάπικα. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Τσίπρας για το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: “Ο κόσμος μας είπε φτάνει πια, μας έφτυσαν, δεν βρέχει”
Επόμενο άρθροΣτέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ