Απαιτείται προοπτική προοδευτικής διεξόδου για τα συμφέροντα των πολιτών

Sokratis_Famellos

Ότι απαιτείται προοπτική προοδευτική διέξοδος προς όφελος των πολιτών, δηλαδή ανατροπή των συσχετισμών, όπως διαμορφώθηκαν στην κάλπη της 21ης Μαΐου, και ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Κυριακής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι αποτελεί στήριγμα της κοινωνίας και ότι  μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως ανάχωμα στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Γιατί δεν δεσμεύεται από συμφέροντα, αγωνίζεται για τη χώρα και την κοινωνία και το πρόγραμμά του εξασφαλίζει στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία καλύτερη ζωή και πρόοδο σε μία ισχυρή Ελλάδα».

Παραδέχεται ότι το βαθιά κοινωνικό και προοδευτικό πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έφτασε στην κοινωνία, σκιάστηκε από αστοχίες, ενώ η πρόταση συνεργασιών δεν βρήκε αποδέκτες. «Η  αδύναμη σύνδεση του κόμματος με τους πολίτες και η χαμηλή παρουσία μας στους κοινωνικούς χώρους άφησαν χώρο για να κυριαρχήσει η συστημική προπαγάνδα και οι σχέσεις εξουσίας που έχουν διαμορφωθεί μέσα στην κοινωνία. Τελικό αποτέλεσμα ήταν το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Σημειώνει τέλος τον κίνδυνο που ελλοχεύει εάν η ΝΔ βγει με ένα ισχυρό ποσοστό στις ερχόμενες εκλογές: «μία ισχυρή αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται έλλειψη ελέγχου και λογοδοσίας, εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και διαιώνιση των ρουσφετιών και της αδικίας. Τα δημόσια αγαθά, ακόμα και το νερό, η υγεία και η παιδεία, κινδυνεύουν από πλήρη ιδιωτικοποίηση ενώ ήδη κινδυνεύει και η α’ κατοικία για πληθώρα νοικοκυριών».

 

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο όπως δημοσιεύτηκε:

 

Απαιτείται προοπτική προοδευτικής διεξόδου για τα συμφέροντα των πολιτών

 

Οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν επιβράβευσαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το βαθιά κοινωνικό και προοδευτικό πρόγραμμά μας δεν έφτασε στην κοινωνία, σκιάστηκε από αστοχίες, ενώ η πρόταση συνεργασιών δεν βρήκε αποδέκτες. Η  αδύναμη σύνδεση του κόμματος με τους πολίτες και η χαμηλή παρουσία μας στους κοινωνικούς χώρους άφησαν χώρο για να κυριαρχήσει η συστημική προπαγάνδα και οι σχέσεις εξουσίας που έχουν διαμορφωθεί μέσα στην κοινωνία. Τελικό αποτέλεσμα ήταν το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηριζόμενη στην επικοινωνιακή της υπεροπλία δεν χρεώθηκε τις αρνητικές επιπτώσεις της πολιτικής της, παρότι τις αναγνωρίζει όλη η κοινωνία.

Όμως το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής δεν αναιρεί τα βασικά προβλήματα της κοινωνίας,  που θα κριθούν στις επόμενες εκλογές. Η ακρίβεια, το πλήγμα στα χαμηλά εισοδήματα και η συνεχώς μειούμενη αγοραστική δύναμη, οι διευρυνόμενες ανισότητες, η δημόσια υγεία και παιδεία, οι ίσες ευκαιρίες και τα θέματα δημοκρατίας, το μέλλον της νέας γενιάς απασχολούν τους πολίτες.

Μία ισχυρή αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται έλλειψη ελέγχου και λογοδοσίας, εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και διαιώνιση των ρουσφετιών και της αδικίας. Τα δημόσια αγαθά, ακόμα και το νερό, η υγεία και η παιδεία, κινδυνεύουν από πλήρη ιδιωτικοποίηση ενώ ήδη κινδυνεύει και η α’ κατοικία για πληθώρα νοικοκυριών.

Για το λόγο αυτό στις ερχόμενες εκλογές απαιτείται προοπτική προοδευτικής διεξόδου προς όφελος των πολιτών και άρα ανατροπή των συσχετισμών. Απαιτείται ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έχει αποδείξει ότι αποτελεί στήριγμα της κοινωνίας και ότι  μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως ανάχωμα στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Γιατί δεν δεσμεύεται από συμφέροντα, αγωνίζεται για τη χώρα και την κοινωνία και το πρόγραμμά του εξασφαλίζει στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία καλύτερη ζωή και πρόοδο σε μία ισχυρή Ελλάδα.

 

Ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος:

https://www.makthes.gr/apaiteitai-prooptiki-proodeytikis-diexodoy-gia-ta-symferonta-ton-politon-647585?fbclid=IwAR3hfkJnzps8d946XVZjbRwpTmXhvWY-zqLNluU4pjqftVAnqT09ceWz57c


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑπό σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist Pass, μέσω vouchers.gov.gr
Επόμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: Ξεκινάμε με μία άδεια κάλπη – Θα είναι μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση- Κάθε ψήφος μετράει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ