Λευκός καπνός στο ΠΑΜΑΚ: Αυτά είναι τα πέντε εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης

Λευκός καπνός βγήκε το μεσημέρι της Τρίτης από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου Μακεδονίας αναφορικά με την επιλογή των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος.

Η Σύγκλητος κατέληξε στη σημερινή και μοναδική της συνεδρίαση στην απόφαση για τα πέντε εξωτερικά μέλη που θα στελεχώσουν το Συμβούλιο Διοίκησης, οι οποίοι μαζί με τα έξι εσωτερικά θα εκλέξουν πρύτανη.

Μιας και τα εσωτερικά μέλη δεν είχαν καταφέρει να επιλέξουν ποιοι πέντε θα στελέχωναν το Συμβούλιο, η απόφαση -σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του νόμου 4957/2022- ελήφθη από την 15μελή Σύγκλητο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Δείτε τα πέντε εξωτερικά μέλη:

  1. Μαρία Αστεριάδου, πιανίστα μουσικής δωματίου, καθηγήτρια στο Manhattan School of Music και στο Kutztown University στην Πενσυλβάνια, στις ΗΠΑ
  2. Σωτήρης Θεοφάνης, executive director της MARLOGMIND PC, πρώην πρόεδρος ΔΣ & διευθύνων σύμβουλος της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης – ΟΛΘ ΑΕ
  3. Γιάννης Μανωλόπουλος, καθηγητής Πληροφορικής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  4. Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, CEO της εταιρείας κτήμα Σπυρόπουλου, (Σπυρόπουλος-ΑΡΚΑΣ ΑΕ)
  5. Ειρήνη Τακά, εκτελεστική αντιπρόεδρος του οικογενειακού ομίλου ΕΒΙΕ

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες πέντε φορές που συνεδρίασαν τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία καθώς οι συσχετισμοί έρχονταν συνεχώς τρεις προς τρεις.

Να σημειωθεί πως οι νέες διατάξεις προστέθηκαν στον νόμο 4957/2022 λίγο πριν διαλυθεί η παλιά Βουλή και έχει δημιουργήσει αναταραχές στην πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς, όπως αναφέρουν ορισμένοι πανεπιστημιακοί, λειτουργεί φωτογραφικά.

Υπενθυμίζεται πως τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου με βάση τη σειρά κατάταξης στις ψήφους που έλαβαν (από τις περισσότερες στις λιγότερες) είναι οι: Στυλιανός Κατρανίδης, νυν πρύτανης, από τη Σχολή Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, πρώην αντιπρύτανης (2014-2018) και πρόεδρος του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Ευγενία Αλεξανδροπούλου – Αιγυπτιάδου, αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Χρήστος Νίκας από τη Σχολή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, Χρήστος Νεγκάκης, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Σοφία Δεληπάλλα, από τη Σχολή Οικονομικών & Περιφερειακών Σπουδών.

Προηγούμενο άρθροΤο ΤΕΠΑΚ γιόρτασε την Ημέρα Αφρικής και έστειλε ηχηρά μηνύματα υπέρ της διαπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης από Σητεία: Μόνος αντίπαλος ο εφησυχασμός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ