Κυρ. Μητσοτάκης: Μία αυτοδύναμη κυβέρνηση προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος

«Οι μόνοι, που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία. Δεν αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες και κόντρες, που εν τέλει δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Όταν βάζεις τον πήχη ψηλά πρέπει να πηδήξεις ακόμη πιο ψηλά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε εκ νέου το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών. «Για εμένα ο πήχης είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εξηγώ συνεχώς στον κόσμο γιατί επιθυμώ μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανείς δεν θα ήθελε μία ασταθή πλειοψηφία του ενός, δύο ή τριών βουλευτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ευρύ «rotation» όπως είπε, αλλά και τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών. Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κρυφή ατζέντα στην οικονομία και δη στην φορολόγηση και ότι «αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση».

Απαντώντας για την ακρίβεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε για περισσότερους ελέγχους, στήριξη των ευάλωτων, αλλά και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, δε, ότι το πρώτο νομοσχέδιο ενδεχόμενης επόμενης κυβέρνησής του θα είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και το δεύτερο θα αφορά στις προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής.

Τόνισε ότι στόχος του είναι μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Πιστεύω, όμως ότι μια σταθερή αυτοδυναμία της ΝΔ θα μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι ο πήχης για τις εκλογές του Ιουνίου είναι «να έχω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν κρυφή ατζέντα για τη φορολόγηση, η οποία αποκαλύπτεται κάθε φορά που πιέζονται να πουν πού θα βρουν χρήματα για τα προγράμματά τους.

Έστειλε, δε, μήνυμα και στην Τουρκία ότι αν και θα επιδιώξει συνάντηση, αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι πολιτικές για προστασία των συνόρων και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων δεν θα αλλάξει.

Όπως επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «θεωρώ προσωπική επιβράβευση και βάρος στους ώμους μου το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου», ενώ τόνισε πως «οι εκλογές ξεκινάνε από την αρχή, δεν είναι ρεβάνς του πρώτου αγώνα».

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «σε αυτές τις εκλογές ήμασταν και είμαστε οι μόνοι που μιλάνε για το μέλλον. Υπήρχε αναγνώριση της δουλειάς που κάναμε.

Κληθείς να κάνει πρόβλεψη επί του εκλογικού αποτελέσματος, απάντησε: «Αποφεύγω να κάνω προβλέψεις εκλογικού αποτελέσματος. Το πίστευα ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε το αποτέλεσμα του 2019. Το προσωπικό μου στοίχημα ήταν να ξεπεράσω το ποσοστό του 2019».

«Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχει πολύ περισσότερες γυναίκες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία από άλλους πολιτικούς χώρους, άτομα που πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της νέας ΝΔ».

Προηγούμενο άρθροΣωκράτης Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μοναδικό προοδευτικό κόμμα εξουσίας με πυξίδα τα συμφέροντα της κοινωνίας
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τη Διαφορετικότητα και Ισότητα στην Υγεία, στη μνήμη της Καθηγήτριας του ΤΕΠΑΚ Χριστιάνας Κούτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ