Καταρτίστηκε σε σώμα το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Κ.Ο.Ε

Το 17ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε), που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαίου 2023 σε  ξενοδοχείο της Αθήνας εξέλεξε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο και τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή.

Το νεοεκλεγέν Κεντρικό Συμβούλιο, μετά την λήξη των εργασιών του συνεδρίου συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση, με αποκλειστικό θέμα τον καταρτισμό του σε σώμα. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφασίστηκε ομόφωνα και συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Γεώργιος Συλλούρης

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Κώστας Σταματάρης

Α΄ Αντιπρόεδρος: Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή

Β΄ Αντιπρόεδρος: Χάρης Φωκάς

Γενικός Γραμματέας: Ελευθέριος Κωνσταντινίδης

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Πενλίδης

Οργανωτικός Γραμματέας: Χριστόδουλος Κύρου – Τσάκαλος

Ταμίας και Αντιπρόεδρος Αττικής: Αλέξιος Κωνσταντίνου

Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας: Ελένη Πουγιούκα

Αντιπρόεδρος Αιγαίου και Νήσων: Γεώργιος Συμεωνίδης

Αντιπρόεδρος Κρήτης: Γιαννάκης Χατζηϊωάννου

Αντιπρόεδρος Νότιο – Δυτικής Ελλάδας: Ευάγγελος Πολυβίου

Αντιπρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας: Βικτωρία Μουστάκα

 Μέλη:

Σταύρος Πευκίδης

Κώστας Κυριακίδης

Αναπληρωματικό Μέλος:

Σταύρος Τενεκετζής

Λίγα λόγια για την Ο.Κ.Ο.Ε.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, (Ο.Κ.Ο.Ε.), ιδρύθηκε το 1989 και απέκτησε νομική υπόσταση στις 14 Φεβρουαρίου 1990, με την σχετική εγκριτική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στόχος της να εξυπηρετήσει το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των Κυπριακών Σωματείων της Ελλάδας και κυρίως, να υποβοηθήσει και να ενισχύσει τον αγώνα του Κυπριακού Λαού για την απελευθέρωση της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Οι σκοποί ίδρυσης της Ο.Κ.Ο.Ε., σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι :

 Η συμβολή και η με κάθε τρόπο βοήθεια στον αγώνα του Κυπριακού Λαού για απελευθέρωση, για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για εξάλειψη των συνθηκών εγγύησης και των επεμβατικών δικαιωμάτων, με αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, για την εξασφάλιση και κατοχύρωση της πλήρους ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, για την εξασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της ως συνόλου, για ελευθερία, ειρήνη, δημοκρατία και πρόοδο σε ένα κανονικό, ενιαίο κράτος.

Ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των Κυπριακών Οργανώσεων – μελών, με πλήρη σεβασμό στην αυτοτελή λειτουργία του καθενός, η μελέτη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Η μέριμνα και προσπάθεια για τη διαφύλαξη της Εθνικής ταυτότητας, η διάσωση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Κύπρου και η ανάδειξη και ανάπτυξη των πολιτιστικών επιτευγμάτων και δυνατοτήτων της παροικίας.

Η αδιάκοπη επαφή και ανάπτυξη στενών δεσμών συνεργασίας, αλληλεγγύης και συντονισμού μεταξύ των μελών, αφενός και, αφετέρου, μεταξύ της Ομοσπονδίας και παρεμφερών Οργανώσεων Κυπρίων Αποδήμων άλλων χωρών, καθώς και με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων.

Η ενίσχυση και η παραπέρα ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Προηγούμενο άρθροΠαραδοχή ΝΔ: Με λεφτά των φορολογούμενων επιδοτεί την ακρίβεια και την κρατική αισχροκέρδεια του ΦΠΑ
Επόμενο άρθρο6o Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα Τουρισμού (ICTR 2023)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ