Πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΠΑΚ η 34η Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων

Την Πέμπτη, 15/6/2023, συνεκλήθη από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), ως Προεδρεύοντος της Συνόδου των Πρυτάνεων, η 34η Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Συνόδου των Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων, Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ενημέρωσε το κυπριακό σώμα για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) λόγω της αλλαγής στη νομοθεσία, για το πρόγραμμα «Study in Greece» το οποίο προωθεί τα Ελληνικά Πανεπιστήμια στο εξωτερικό, για θέματα τεχνητής νοημοσύνης και χάρτα αειφορίας που εντάσσονται στα προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και γενικά εξέφρασε τις απόψεις του και τις εισηγήσεις του για διάφορα θέματα που συζητήθηκαν στη συνέλευση.

Ένα από τα θέματα που βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη ήταν τα αιτήματα τριών ιδιωτικών Πανεπιστημίων για ένταξη τους στη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Τα Πανεπιστήμια είναι: το American University of Beirut – Mediterraneo, το University of Limassol και το American University of Cyprus. Οι Πρυτάνεις των εν λόγω Πανεπιστημίων, με σύντομη τους παρουσίαση, ενημέρωσαν τα μέλη για τα ιδρύματα τους, τους στόχους και τον σκοπό τους. Τα μέλη καλωσόρισαν τα νέα Πανεπιστήμια στη Σύνοδο και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εργασίες τους.

Επιπλέον, τα μέλη συζήτησαν το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Εκφράστηκε η ανάγκη από όλα τα Πανεπιστήμια να ληφθούν μέτρα για πρόληψη και αποφυγή τέτοιου είδους επιθέσεων. Τα μέλη αποφάσισαν όπως συσταθεί ομάδα αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες στο εν λόγω θέμα για να φέρει εισηγήσεις στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

Επίσης, στη γενική συνέλευση καλέστηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης για να παρουσιάσει τις εργασίες του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Τα μέλη της Συνόδου, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την εθνική επένδυση στην έρευνα μέσω των προγραμμάτων χρηματοδότησης του ΙδΕΚ και εισηγήθηκαν τρόπους βελτίωσης των διαδικασιών χρηματοδότησης.

Εν κατακλείδι, τα θέματα στην ημερήσια διάταξη έδωσαν την ευκαιρία στα μέλη να διεξαγάγουν  γόνιμη  και παραγωγική συζήτηση κατά την οποία αναπτύχθηκαν σημεία κοινού ακαδημαϊκού και ερευνητικού ενδιαφέροντος όλων των Πανεπιστημίων της Κύπρου. 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΓραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονος που πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ