Θεσσαλονίκη, με το βλέμμα στο μέλλον

του Ευρυβιάδη Ελευθεριάδη*


H πόλη της Θεσσαλονίκης και η ευρύτερη περιοχή της έχει φτωχοποιηθεί δραματικά σε σχέση με την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη της επόμενης εικοσαετίας. Στεκόμαστε πάνω στα στρατηγικά πλεονεκτήματα της πόλης και χτίζουμε τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης της.

Οραματιζόμαστε:

1. Τη Θεσσαλονίκη, ως έναν κόμβο μεταφοράς και διακομιδής προϊόντων, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του λιμανιού της, του αεροδρομίου της και της διασύνδεσης της με την ηπειρωτική περιοχή των Βαλκανίων.

2. Τη Θεσσαλονίκη, ως ένα κέντρο παραγωγής γνώσης και έρευνας, ως ένα φυτώριο νέων υψηλής ειδίκευσης στις νέες τεχνολογίες και τις επιστήμες, βασιζόμενο στα τρία Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης που διαθέτει.

3. Τη Θεσσαλονίκη, ως ένα κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού, έναν χώρο άνθησης των Ανθρωπιστικών Σπουδών, με εκπαιδευτική και τουριστική σύνδεση με χώρους όπως η Βεργίνα, η Αμφίπολη ή το Άγιο Όρος.

4. Τη Θεσσαλονίκη, ως τη Μητρόπολη ενός τουριστικού προορισμού, για όλη τη διάρκεια κάθε χρονιάς, σε αρμονική συνύπαρξη των μνημείων της, της γεωγραφικής της θέσης, της περιοχής της Χαλκιδικής, του Ολύμπου και όλων των προορισμών της Βόρειας Ελλάδας.

Ατζέντα Θεσσαλονίκης:

1. Επιτάχυνση υλοποίησης των υποδομών της πόλης. Μετρό, προέκταση προαστιακού, Αντιπλημμυρικά έργα, Κάθετοι άξονες στην Εγνατία οδό, εξωτερικός δακτύλιος περιφερειακής.

2. Ενίσχυση των υποδομών Υγείας, πρόσληψη του απαραίτητου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για την άρτια λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων, Ανάπτυξη Πάρκου Υγείας στη Δυτική Πλευρά της Πόλης με τη δημιουργία του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με την ανάθεση της αρμοδιότητας τους

στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

3. Αποκατάσταση της Συγκοινωνίας της πόλης, ένα ζήτημα που αγγίζε τις εργατικές τάξεις της Θεσσαλονίκης, μέσω ενίσχυσης του ΟΑΣΘ με λεωφορεία, οδηγούς και τεχνικό προσωπικό, μέσω της σύνδεσης του Μετρό με το Αεροδρόμιο και τις Δυτικές Συνοικίες, και μέσω του συντονισμού των παραπάνω στο πλαίσιο ενός ενιαίου δημόσιου φορέα.

4. Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, μέσω της επέκτασης του πρασίνου μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα, της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, της απόδοσης των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες και της δημιουργίας Μητροπολιτικών Πάρκων Αναψυχής και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, εκμετάλλευση των παλιών Βιομηχανικών κτιρίων.

5. Ολοκλήρωση του ενιαίου Παραλιακού Μετώπου από το Καλοχώρι έως και το Αγγελοχώρι, μία ενέργεια που μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα της Θεσσαλονίκης προς μία κατεύθυνση σύγχρονη και φιλική προς τους κατοίκους της πόλης.

Αξίζουμε μία καλύτερη Θεσσαλονίκη. Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Στηρίζουμε ΠΑΣΟΚ.


*Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Α΄Θεσσαλονίκης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ