1ο Διεθνές Συνέδριο: «Ο Ιταλικός Πολιτισμός στον Κόσμο»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας, το Istituto Italiano Di Cultura και τη Societa Dante Alighieri της Αθήνας, το 1ο Διεθνές Συνέδριο: «Ο Ιταλικός Πολιτισμός στον Κόσμο», με θέμα «Δάντης και Διαπολιτισμικότητα».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή την τιμητική δωρεά από το Δήμο του Foligno και την Inner Wheel Club Di Foligno, ακριβούς αριθμημένου αντιγράφου της πρώτης έκδοσης της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη. Το εν λόγω αντίτυπο διανέμεται τιμητικά κάθε χρόνο σε επιλεγμένους φορείς διεθνώς και για το 2023 επελέγη το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως διαχειριστής αυτού.

Τα συγκεκριμένα αντίγραφα δωρίζονται με επίσημη τελετή σε σημαντικά Ιδρύματα Πολιτισμού ανά τον κόσμο, με στόχο τη διάδοση του οικουμενικού δαντικού μηνύματος. Πρόκειται για μια παγκοσμίου εμβέλειας πρωτοβουλία, με ιδιαίτερο πολιτισμικό χαρακτήρα, η οποία τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης και εκτυλίσσεται με κέντρο ένα κειμήλιο λογοτεχνικής και ιστορικής παράδοσης, ιδιαίτερης συμβολικής αξίας για τον σύγχρονο Δυτικό Πολιτισμό. Η πρωτοβουλία να παραδοθεί φέτος το πιστοποιημένο αντίγραφο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από την Ιταλική Πρεσβεία καθώς και από όλους τους επίσημους Ιταλικούς θεσμούς και φορείς στη χώρα μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιουνίου 2023 στα κτίρια του Παραρτήματος του Ε.Α.Π. στην Αθήνα, ενώ η παράδοση του αντιγράφου από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην καταληκτική του έδρα, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού πολιτισμού όπου και θα εκτίθεται, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου. Στις συνεδριακές εργασίες που πλαισιώνουν τη συγκεκριμένη πολιτισμική εκδήλωση θα συμμετέχουν Καθηγητές Ιταλικών και Ελληνικών  Πανεπιστημίων καθώς και άλλων χωρών, οι οποίοι θα συμβάλουν με την επιστημονικότητα και το κύρος τους στην επιτυχία του Συνεδρίου και θα ενισχύσουν τον χαρακτήρα εξωστρέφειας του Ιδρύματός μας.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.eap.gr/wp-ontent/uploads/2023/06/PROGRAMMA%20_HIREZcopy.pdf


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕλβετία: Κούρδοι έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν υπό το σύνθημα “σκοτώστε τον” και προκάλεσαν διπλωματικό επεισόδιο
Επόμενο άρθροΕργαστήρια για χρήση θεατρικών τεχνικών ως εργαλείο στήριξης όσων κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ