Χαιρετισμός του Προέδρου Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στο δείπνο παρουσίασης των Υποστηρικτών της Κυπριακής συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024» που οργανώνει η Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή

Είναι με μεγάλη χαρά που παρευρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση, η οποία αποτελεί την έμπρακτη πρωτοβουλία αλληλεγγύης, έκφρασης αισιοδοξίας, ελπίδας και πολιτισμού. Καταρχάς, θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ θερμά όλους όσοι στηρίζουν την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την ομάδα των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του πλανήτη, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Είναι από τις ελάχιστες εκδηλώσεις, ίσως και η μοναδική, που δεν ζητήθηκε χρηματική αρωγή της Πολιτείας που σημαίνει ότι οι εθελοντές στηρίζουν οικονομικά, όμως αν χρειάζεστε τη βοήθεια της πολιτείας, είτε μέσω του ΚΟΑ, είτε απευθείας είμαστε εδώ και το δηλώνω.

Με τη στήριξη που παρέχετε, ενισχύονται οι προσπάθειες για ανάπτυξη νέων προοπτικών και δυνατοτήτων για τους αθλητές και αθλήτριες με ειδικές ικανότητες –και για μένα οι αθλητές μας είναι με ειδικές ικανότητες, με ξεχωριστές ικανότητες– και προωθείται περαιτέρω η υλοποίηση έργων και δομών, οι οποίες εστιάζονται πάντα στα δικαιώματα αυτών των συμπολιτών μας.

Σε μια πολιτισμένη κοινωνία είναι χρέος, τόσο της πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, να ενεργούμε προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του θεσμικού και κοινωνικού πλαισίου, το οποίο πρώτιστα θα πρέπει να διασφαλίζει την πραγματική ισότητα ευκαιριών ανάμεσα στο σύνολο του κυπριακού λαού.

Σε όλους αυτούς τους χορηγούς στέλνω το μήνυμα ότι με τη βοήθειά τους στηρίζουν την καθημερινή προσπάθεια, τον ζήλο και το πείσμα του κάθε αθλητή και αθλήτριας. Των αθλητών που καθημερινά επιδεικνύουν μοναδικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να ξεχωρίσουν και να διακριθούν στην αρένα του αθλητισμού, αλλά και της ίδιας της ζωής, αντιπροσωπεύοντας την πατρίδα μας. Οι αθλητές αυτοί είναι η μετουσίωση, στην πράξη, των αρχών και αξιών του ευ αγωνίζεσθαι και του ολυμπιακού ιδεώδους. Και μας δίνουν το πιο φωτεινό παράδειγμα για την πραγματική δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.

Ως πολιτεία, μέσω των προγραμμάτων και του σχεδιασμού μας, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, όπως είναι τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, οι ρυθμίσεις για συμπερίληψη στον σχεδιασμό υψηλής επίδοσης και το ειδικά διαμορφωμένο σκέλος του σχεδιασμού επαγγελματικής αποκατάστασης, στεκόμαστε δίπλα σας.

Θα ήθελα να σας πω για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με την κατασκευή και λειτουργία του πρώτου Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στην Κύπρο, κάτι που δεν υπάρχει και είναι ένδειξη της πολύ σημαντικής δουλειάς που εσείς κάνετε αλλά και το πόσο περήφανοι είμαστε για τους αθλητές μας.

Ευχαριστώ για την τιμή να με προσκαλέσετε στην αποψινή εκδήλωση, και γιατί όχι να είμαστε μαζί και στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, ακριβώς για να δείξουμε τη στήριξη της πολιτείας προς τους αθλητές μας για τους οποίους είμαστε περήφανοι.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ