Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Hangzhou Dianzi ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Πανεπιστήμιο Hangzhou Dianzi (HDU) της Κίνας υπέγραψαν σήμερα στις 20 Ιουνίου, 2023 συμφωνία για την ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος. Η συμφωνία υπεγράφη από τον Πρύτανη Παναγιώτη Ζαφείρη του ΤΕΠΑΚ και τον Πρύτανη ZHU Zefei του HDU. Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Εξοχότατου Πρέσβη Liu Yantao, Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο.

Η ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΤΕΠΑΚ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κύπρου και Κίνας και θα χρησιμεύσει ως ένας ζωντανός κόμβος για φοιτητές/τριες, μελετητές/τριες και μέλη της κοινότητας που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην κατανόησή τους για την κουλτούρα της Κίνας. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο ΤΕΠΑΚ θα χρησιμεύσει ως ειδικό κέντρο και θα προσφέρει μια σειρά μαθημάτων γλώσσας, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ακαδημαϊκών ανταλλαγών και ερευνητικών πρωτοβουλιών. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, το Ινστιτούτο στοχεύει στην καλλιέργεια διαπολιτισμικών ικανοτήτων, στην προώθηση της ακαδημαϊκής συνεργασίας και στην εμβάθυνση της κατανόησης και εκτίμησης της κινεζικής γλώσσας, των παραδόσεων και της κληρονομιάς στην κυπριακή κοινότητα.

Ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα με το Πανεπιστήμιο Hangzhou Dianzi. Η ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας και την ευρύτερη κοινότητα να ασχοληθούν με την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό. Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη εταιρική σχέση που θα προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο, τις ακαδημαϊκές ανταλλαγές και θα προωθήσει ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των εθνών μας».

Ο Πρύτανης ZHU Zefei του HDU εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τη συνεργασία, τονίζοντας: «Η ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί απόδειξη της εμβάθυνσης της φιλίας μεταξύ Κίνας και Κύπρου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το ΤΕΠΑΚ για την προώθηση της πλούσιας κληρονομιάς της κινεζικής γλώσσας και πολιτισμού. Αυτή η εταιρική σχέση θα συμβάλει στην πολιτιστική πολυμορφία, τις ακαδημαϊκές ανταλλαγές και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.»

Ο πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao, τόνισε τη σημασία του Ινστιτούτου Κομφούκιος στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών, λέγοντας: «Η ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Κίνας και Κύπρου. Αυτό το ινστιτούτο θα χρησιμεύσει ως γέφυρα για την πολιτιστική κατανόηση και την προώθηση των διαπροσωπικών συνδέσεων. Είναι μια απόδειξη της διαρκούς φιλίας μεταξύ των εθνών μας». Με την ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος, τόσο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και το Πανεπιστήμιο Hangzhou Dianzi είναι έτοιμα να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και των πολιτιστικών ανταλλαγών. Αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στον εμπλουτισμό των ακαδημαϊκών και πολιτιστικών εμπειριών για τους φοιτητές, τους καθηγητές και την ευρύτερη κοινότητα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ