Αποδομούνται καθημερινά οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ

«Κάθε μέρα που περνάει αποδομείται συνεχώς το πρόγραμμα και οι προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Προχθές ο κος Σκυλακάκης διέψευσε και τον κ. Σκέρτσο και τον κ. Μητσοτάκη. Ο κος Σκέρτσος είχε δηλώσει ότι οι αυξήσεις των μισθών περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την περίοδο 2024-2026, ενώ αποκαλύπτεται ότι τελικά δεν ισχύει. Τους περιορισμούς που προκύπτουν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχτηκε και ο κος Συρίγος που είπε μόλις ότι η χώρα είναι σε εποπτεία και ότι η ΝΔ στην ουσία υπόσχεται αυξήσεις στους μισθούς που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει, τουλάχιστον όχι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όπως αναφέρει στο προεκλογικό της Πρόγραμμα. Αυτό σε συνέχεια της παραδοχής από τον κ. Σκυλακάκη», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Εχθές αποκαλύφθηκε επίσης», σημείωσε, «από το πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη, ότι ο κος Καραμανλής είναι αυτός που πρέπει να ντρέπεται για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο καθότι, το πόρισμα ξεκαθαρίζει ότι δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας και τηλεδιοικησης που θα είχαν αποτρέψει την τραγωδία, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έθεσε στη Βουλή το ζήτημα ασφάλειας του σιδηρόδρομου».

Στάθηκε ακόμη στο ότι η Κομισιόν στις εαρινές της προβλέψεις έχει πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,5% του ΑΕΠ άρα, νέα λιτότητα, περιορισμό των δημόσιων δαπανών. «έχει χτυπήσει «καμπανάκι» για το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και έχει μιλήσει για κόψιμο οριζόντιων επιδοτήσεων στο ρεύμα. Άρα το σενάριο του κ. Μητσοτάκη και οι προεκλογικές του υποσχέσεις είναι ψέμα».

Ο Σ.Φάμελλος επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και ότι, αντιθέτως, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει την ανάγκη φορολόγησής τους και επιστροφής τους στους καταναλωτές. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ΝΔ έχει επιλέξει να μην φορολογήσει ούτε ένα ευρώ από τα υπερκέρδη των δύο διυλιστηρίων στην Ελλάδα, τα οποία, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φτάνουν στα 2,6 δισ. ευρώ για το έτος 2022. «6,5 δισ. ευρώ είναι τα υπερκέρδη, άδικα κέρδη στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) και στα διυλιστήρια. Από αυτά τα άδικα κέρδη η κυβέρνηση αντί για το 90%, όπως είχε δεσμευτεί, έχει φορολογήσει μόλις 340 εκατ. ευρώ στον τομέα του ηλεκτρισμού».

Αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πραγματοποίησε την περασμένη τετραετία απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ: «άρα, πολύ δημόσιο χρήμα «μοιράζεται» αδιαφανώς σε κολλητούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία εάν είχε μοιραστεί με διαφάνεια».

Παραδέχτηκε ότι, παρά την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι πολίτες σε μεγάλη πλειοψηφία δεν τιμώρησαν τη ΝΔ και δεν εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «αυτό το έλλειμμα αξιοπιστίας προσπαθούμε να ανατρέψουμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο περιορίζοντας και τα δικά μας λάθη. Είναι δεδομένη όμως η επικοινωνιακή υπεροπλία της ΝΔ καθώς και οι συνεχείς επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δείχνουν και τον πραγματικό στόχο και αντίπαλο του συστήματος εξουσίας».

Κλείνοντας ο Σ.Φάμελλος δήλωσε: «μία νέα τετραετία κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι καταστροφική για τη χώρα και τα συμφέροντα της κοινωνίας όπως αποκαλύπτεται τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανασφάλεια στην κοινωνία, δε βγαίνει ο μήνας για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Για να καλύψει τα πραγματικά προβλήματα αναπτύσσεται και η αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα και γεγονός είναι ότι δεν έγινε προγραμματική συζήτηση στις δύο προεκλογικές περιόδους που ολοκληρώνονται τώρα. Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απλή αναλογική που, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει επί της αρχής,  απορρίφθηκε εξαρχής από τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις που δεν έθεσαν τον στόχο να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης και ότι η κοινωνία δεν εμπιστεύτηκε το εγχείρημα της συνεργασίας. Τώρα όμως δεν έχουμε απλή αναλογική και η ανατροπή των συσχετισμών είναι αναγκαιότητα για την κοινωνία».

 

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=YJxvr1iAIGY


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ