Υπ. Άμυνας – Δένδιας: Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών

Ο Νίκος Δένδιας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντας του Υπουργού Άμυνας, δήλωσε ότι δεν συνιστά απλό καθήκον, αλλά συνταγματική υποχρέωση η προάσπισηv της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι «Σε μια κρίσιμη συγκυρία παγκόσμιων ανακατατάξεων, η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, να εδραιώσει με αυτοπεποίθηση τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον ως παράγων ασφάλειας και σταθερότητας. Να έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις που την αφορούν. Η διαπίστωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν συνυπολογιστούν στο ισοζύγιο ισχύος οι αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψα για λογαριασμό της πατρίδας μας. Επιθυμώ εδώ και με αυτή την ευκαιρία να επαναλάβω την πάγια ελληνική θέση: Η Ελλάδα επιζητά αρμονικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, όπως είχα διαμηνύσει από την ίδια ακριβώς θέση το 2014, η Ελλάδα ιστορικά κρατά κλάδο ελαίας. επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό».

 

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Αντί γι’ αυτές τις αντιφάσεις εγώ θα προτιμούσα να ακούσω μια συγγνώμη
Επόμενο άρθροΑκραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη – Δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, υπερχείλιση ρέματος, διακοπή υδροδότησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ