Υπ. Άμυνας – Δένδιας: Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών

Ο Νίκος Δένδιας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντας του Υπουργού Άμυνας, δήλωσε ότι δεν συνιστά απλό καθήκον, αλλά συνταγματική υποχρέωση η προάσπισηv της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι «Σε μια κρίσιμη συγκυρία παγκόσμιων ανακατατάξεων, η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, να εδραιώσει με αυτοπεποίθηση τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον ως παράγων ασφάλειας και σταθερότητας. Να έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις που την αφορούν. Η διαπίστωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν συνυπολογιστούν στο ισοζύγιο ισχύος οι αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψα για λογαριασμό της πατρίδας μας. Επιθυμώ εδώ και με αυτή την ευκαιρία να επαναλάβω την πάγια ελληνική θέση: Η Ελλάδα επιζητά αρμονικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, όπως είχα διαμηνύσει από την ίδια ακριβώς θέση το 2014, η Ελλάδα ιστορικά κρατά κλάδο ελαίας. επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό».

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤα παιδιά του κόσμου χορεύουν και τραγουδούν για την Ειρήνη.
Επόμενο άρθροΤο Ισραηλινο-Ελληνικο Φόρουμ 2023 συνήλθε στη Λευκωσία για πρώτη φορά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ