Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέτη στη δεξίωση της Πρέσβεως των ΗΠΑ με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Ζητούμε από τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται το όραμά μας, να μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας για μια επανενωμένη, ελεύθερη Κύπρο, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε η Αμερικανίδα Πρέσβης με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο της παλιάς πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι ισχυρές σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα και δεν αντικρίζονται ούτε από την Ουάσιγκτον ούτε από την Κύπρο μόνο μέσα από τον φακό του Κυπριακού.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που παράγει πολλά επιτεύγματα στους τομείς της ασφάλειας, της επιστήμης, της τεχνολογίας, των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, της σύστασης του εκπαιδευτικού κέντρου CYCLOPS, καθώς και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αρχαιοτήτων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η Κύπρος και οι ΗΠΑ συνεργάζονται και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, της εμπορίας ανθρώπων, της διακίνησης ναρκωτικών και της διάδοσης των όπλων, ενώ έχουν την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας και είναι κάτι που επιδιώκουμε με την αίσθηση του κατεπείγοντος είναι να τερματιστεί το απαράδεκτο στάτους κβο στο νησί που δημιούργησε η τουρκική εισβολή του 1974, και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους, όπου θα ευημερήσουν όλοι μέσα από ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία που αξίζουμε, για την επανένωση. Ζητούμε από τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται το όραμά μας, να μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας για μια επανενωμένη, ελεύθερη Κύπρο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joe Biden για τη σταθερή του στήριξη για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού σύμφωνης με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που προνοούν διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο κα Julie Fisher.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ