Η ETNA καθιέρωσε βραβείο προς τιμή της αποβιώσασας Καθηγήτριας του ΤΕΠΑΚ, Χριστιάνας Κούτα

Τη θέση της Αντιπροέδρου ανέλαβε η Δρ Έλενα Ρούσου του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο του ETNA (European Transcultural Nurses Association) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πόλη Οντένς στη Δανία, μεταξύ 25 και 28 Ιουνίου 2023, με τον συναρπαστικό τίτλο “Επανάσταση στη Διαπολιτισμική Φροντίδα: Εμβάθυνση και ανταπόκριση στις παγκόσμιες προκλήσεις για τη φροντίδα υγείας”. Στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου στις 27 Ιουνίου, 2023, η Δρ Έλενα Ρούσου από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, ανέλαβε τη τιμητική θέση της Αντιπροέδρου.

Η οργάνωση ETNA αφιερώνεται στην προώθηση του τομέα της διαπολιτισμικής νοσηλευτικής και φροντίδας υγείας. Μέσω των διεθνή συνεδρίων και πρωτοβουλιών της, η ETNA προάγει τη συνεργασία, την καινοτομία και την αριστεία μεταξύ των επαγγελματιών που επιδεικνύουν τη δέσμευση τους για την παροχή πολιτισμικά επαρκούς και συμπεριληπτικής φροντίδας σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία.

Στο συνέδριο συναντήθηκαν 110 επαγγελματίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας από 17 χώρες από όλες τις γωνίες του πλανήτη, δημιουργώντας ένα ζωντανό περιβάλλον για την ανταλλαγή ιδεών και την αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων στον τομέα της διαπολιτισμικής φροντίδας υγείας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε μια ποικιλία από παρουσιάσεις και ανακοινώσεις αφίσας, αναδεικνύοντας καινοτόμες απόψεις και πρακτικές προτάσεις σχετικά με τη παροχή διαπολιτισμικής φροντίδας, την εκπαίδευση και την πρακτική σε διαπολιτισμικά περιβάλλοντα, αλλά και τις επιπτώσεις στον τομέα της υγείας από τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις και καταστροφές.

Εξέχοντες ομιλητές κατάφεραν να εντυπωσιάσουν το κοινό με την εξειδίκευσή τους και τα συναρπαστικά θέματα που ανέπτυξαν. Η Καθηγήτρια Anne Marie Søndergaard Christensen παρουσίασε μια εποικοδομητική ομιλία με θέμα “Αλλαγή Προοπτικής: Υπάρχοντα και Ηθικά Διδάγματα από την πανδημία Covid-19 και οι δυνατότητες στον τομέα της υγείας,” ενώ ο Δρ. Enrique CastroSanchez αντιμετώπισε τις προκλήσεις της διαπολιτισμικής νοσηλείας με την ομιλία του με τίτλο “Μόνιμη Κρίση στην Ανθρωπότητα: προκλήσεις για την πορεία της διαπολιτισμικής νοσηλευτικής.”

Η Καθηγήτρια Irena Papadopoulos ενέπνευσε τους συμμετέχοντες με την ομιλία της με τίτλο “Έχω Ένα Όνειρο!” εξερευνώντας το μέλλον της διαπολιτισμικής φροντίδας υγείας.

Ένα πάνελ συζήτησης, υπό την προεδρία της Δρ. Dula Pacquiao, ανέλαβε να εξετάσει το επίκαιρο θέμα “Επαναστατώντας στη Διαπολιτισμική Φροντίδα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες.” Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν την πολυπολιτισμική φροντίδα, την ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης και την προώθηση της ποιότητας στον τομέα της υγείας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε μια συγκινητική εκδήλωση προς τιμή της Καθηγήτριας του ΤΕΠΑΚ Χριστιάνας Κούτα, η οποία απεβίωσε τον Μάρτιο του 2023, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική συνεισφορά της στον τομέα της διαπολιτισμικής φροντίδας. Το παράδειγμά της θα συνεχίσει να εμπνέει τις μελλοντικές γενιές στην προσπάθειά τους για αριστεία στη διαπολιτισμική φροντίδα υγείας.

Προς τιμή της, καθιερώθηκε το Christiana Kouta Award, που απονεμήθηκε για 1η φορά στην καλύτερη αφίσα και παρουσίαση, στη βάση της έρευνας και καινοτομίας στον τομέα της διαπολιτισμικής φροντίδας υγείας. Αυτή η αξιοσέβαστη διάκριση προάγει και γιορτάζει τις εξαιρετικές προσπάθειες ατόμων που αφιερώνονται στην προώθηση των πρακτικών υγείας και διαπολιτισμικής φροντίδας.

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο του ETNA στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και συνέβαλε στην προώθηση της συνεργασίας σε θέματα διαπολιτισμικής υγείας και φροντίδας. Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν με πολλές νέες ιδέες και καλύτερη κατανόηση του πώς μπορούν να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις και να βελτιώσουν τη φροντίδα υγείας σε ποικίλα πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 8ο Διεθνές Συνέδριο του ETNA, (παρουσιάσεων, πάνελ συζητήσεων, ομιλιών), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.etna-conference.site/

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο του ETNA θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, τον Ιούνιο, 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://europeantransculturalnurses.eu/.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ