Λύκειο K-pop θα ανοίξει στο Busan της Νότιας Κορέας

ΣΕΟΥΛ – Ένα λύκειο που ειδικεύεται στην εκπαίδευση μαθητών στην K-pop και συναφείς παραστάσεις θα ανοίξει στο Busan, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, έως το 2028, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές αρχές της πόλης.

Η σχολή θα παρέχει ποιοτικά μαθήματα φωνητικής, χορού, σύνθεσης και τραγουδοποιίας που θα διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές K-pop.

Οι διεθνείς φοιτητές θα είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση, είπε ο κ. Ha Yoon-su, ο επιθεωρητής της εκπαίδευσης στο Busan, σε μια ενημέρωση. Ένας αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Μπουσάν είπε στην The Korea Herald ότι επί του παρόντος οι αξιωματούχοι εξετάζουν διάφορες επιλογές για την τοποθεσία του σχολείου. «Είναι πιθανό να είναι ένα άδειο σχολείο στην περιοχή Gangseo-gu του Busan», είπε ο αξιωματούχος.

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2027, με το σχολείο να αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2028. «Το σχολείο βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι αρχές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια ειδική ομάδα για το σχολείο. Λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και του προγράμματος σπουδών του θα αποφασιστούν αργότερα. Εάν υλοποιηθεί, θα είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο αφιερωμένο στην K-pop στο Μπουσάν.

‘’High School of Korean Pop and Performing Arts’’, το πρώτο λύκειο K-pop της Νότιας Κορέας άνοιξε στην επαρχία South Chungcheong το 2020, ενώ μερικοί έφηβοι μέλη ομάδων K-pop πήγαν –ή πηγαίνουν επί του παρόντος– στο School of Performing Arts, ένα ιδιωτικό γυμνάσιο στη Σεούλ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2023 “Αρχιτεκτονική των Αισθήσεων”
Επόμενο άρθροΗ Κύπρος εντάσσεται στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ