Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το περιβάλλον ως σημαία ευκαιρίας

famelos

Στην αυριανή ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου για τον Κανονισμό Αποκατάστασης της Φύσης, αναφέρεται με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος σημειώνοντας ότι «θα αποδείξει ποιες πολιτικές δυνάμεις, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Εξηγεί ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο νομοθέτημα στη μάχη για το κλίμα και το περιβάλλον και την επιβίωση, που θα σηματοδοτήσει και το μέλλον των επόμενων γενεών» και προσθέτει: «Έως σήμερα, η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχει αντιταχθεί στην συγκεκριμένη πρόταση νομοθεσίας, αγνοώντας τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις, τις θέσεις πολλών οικονομικών και παραγωγικών φορέων και την κοινωνία των πολιτών».

Ακολούθως ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «έχει ενσωματώσει πρόχειρα τους προτεινόμενους ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους και αξιοποιεί το περιβάλλον ως σημαία ευκαιρίας χωρίς να προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στη διοίκηση. Ως αποτέλεσμα, οι περιοχές προστασίας της φύσης μένουν χωρίς θεσμική θωράκιση και η μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα παραμένει μετέωρη και υπό αμφισβήτηση».

Κλείνοντας αναφέρει ότι «μένει να δούμε το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας, αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ευρωβουλευτές. Ελπίζουμε ότι όλοι και όλες θα αποδείξουν ότι είναι με την πρόοδο, την αειφορία και τη βιωσιμότητα».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Επόμενο άρθροΈναρξη του 8ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ