Στην 90η θέση παγκοσμίως και στην 20η θέση στην Ευρώπη το ΕΚΠΑ με βάση τα αποτελέσματα της κατάταξης «Top Universities by Top Google Scholar Citations»

https://www.webometrics.info/en/transparent

Στις 25 Ιουλίου 2023 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης «TopUniversities by Top Google Scholar Citations» της Webometrics. Η συγκεκριμένη κατάταξη, η οποίαδημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούλιο), συντάσσεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών (citations) του ερευνητικού έργου των καθηγητών και ερευνητών των Ιδρυμάτων. Ο εντοπισμός  των ετεροαναφορών γίνεται μέσω της πλέον δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, του Google Scholar. Τα στοιχεία των ετεροαναφορώνσυλλέχθηκαν το χρονικό διάστημα 1-20 Ιουλίου 2023.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος αναφέρει ότι με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην Κατάταξη, το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 90η θέση  παγκοσμίως μεταξύ των 5500 ιδρυμάτων που συμπεριλήφθηκαν στην τρέχουσα κατάταξη, και στην 20η θέση στην Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος  πίνακας κατάταξης, ο οποίος δημοσιεύθηκε για 16η φορά, περιλαμβάνει 5500Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και 23 Ελληνικά.(δείτε Πίνακα 1). Εκτός από την υψηλή αυτή θέση σε παγκόσμια επίπεδο, το ΕΚΠΑ βρίσκεται  και στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, με 4.079.762 ετεροαναφορές (citations). Η επίδοση αυτή δίνει στο ΕΚΠΑ  την 1η θέση τόσο μεταξύ των βαλκανικών Πανεπιστημίων όσο και μεταξύ των Πανεπιστημίων της Μεσογείου.

Την «πεντάδα» των καλύτερων Ελληνικών Πανεπιστημίων συμπληρώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην θέση 277 με 1.798.977 ετεροαναφορές, το Πανεπιστήμιο Πατρώνστη θέση 390 με 1.243.128 ετεροαναφορές, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  στη θέση 413 με 1.153.848ετεροαναφορές, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 430 με 1.108.238 ετεροαναφορές.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση επιστημονικής συνεργασίας με κεντρικό άξονα τη σχέση των δύο πανάρχαιων πολιτισμών, Ελλάδας και Κίνας και ειδικότερα των δύο εμβληματικών φιλοσόφων, Αριστοτέλη και Κομφούκιου
Επόμενο άρθροΨήφος Ελλήνων εξωτερικού: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση αλαζονεία και παιχνίδι εντυπώσεων – Αντιπροτείνει τροπολογία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ