Κέντρο Γλωσσών ΤΕΠΑΚ: Προσφορά μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας και μαθήματα για ειδικούς σκοπούς

Το Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΤΕΠΑΚ) προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα, ακολουθώντας το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (A1-Γ2).

Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε μη φυσικούς ομιλητές/τριες που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα. Το Κέντρο επίσης προσφέρει μαθήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των σπουδαστών/τριών, εστιάζοντας είτε σε γενικούς σκοπούς επικοινωνίας είτε σε επαγγελματικούς σκοπούς.

Με ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και προηγμένες μεθόδους διδασκαλίας, το Κέντρο Γλωσσών προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας, από αρχάριους έως προχωρημένους. Η διδασκαλία προσαρμόζεται στις ανάγκες και το επίπεδο κάθε εκπαιδευόμενου/ης, δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα μελέτης.

Το Κέντρο Γλωσσών χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες και μεθόδους για τη διδασκαλία της γλώσσας, με ποικιλία δραστηριοτήτων που προσομοιάζουν σε αυθεντικές περιστάσεις επικοινωνίας και συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι. Η διαδικασία της μάθησης προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες και μοναδικές ανάγκες του κάθε εκπαιδευόμενου/ης καθιστώντας την εκμάθηση της γλώσσας μια συναρπαστική, ενδιαφέρουσα και δυναμική μαθησιακή διαδικασία.

Ενδεικτικά όπως αναφέρει μια απόφοιτος των προγραμμάτων “Τα προγράμματα ελληνικής γλώσσας για διάφορα επίπεδα, οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, η χρήση οπτικοακουστικών μέσων, η μεθοδικότητα και ο επαγγελματισμός των καθηγητών, είναι μερικά απ´ όσα προσφέρει το Κέντρο Γλωσσών. Αυτό που βοήθησε εμένα προσωπικά να παρακολουθήσω τα μαθήματα, ήταν το πολύ ανθρώπινο και φιλικό κλίμα που επικρατούσε στα μαθήματα και η πραγματική υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν οι εκπαιδευτές μας” (Νταρία Αρτέμοβα, Ιατρός).

Συνεπώς, μέσα από τη χρήση των σύγχρονων μέσων και μεθόδων διδασκαλίας οι εκπαιδευόμενοι/ες έχουν πρόσβαση σε αυθεντικό υλικό επικοινωνίας ώστε να εξασκηθούν με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα κειμενικά είδη και σε όλες τις δεξιότητες ανάλογα με το γνωστικό τους υπόβαθρο και τα ειδικά ενδιαφέροντά τους. Οι εκπαιδευόμενοι/ες δρουν αυτόνομα και αποτελεσματικότερα ως πρωταγωνιστές/ριες της διδακτικής πράξης και αντιλαμβάνονται την καθοριστική τους συμμετοχή στην οικοδόμηση της γνώσης.

Εκτός από τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας για γενικούς σκοπούς, το Κέντρο Γλωσσών προσφέρει επίσης μαθήματα για ειδικούς σκοπούς, όπως ιατρικά επαγγέλματα. Κατανοούμε την ανάγκη, ως Κέντρο Γλωσσών, για εξειδικευμένη γλωσσική εκπαίδευση για τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους στην Κύπρο ή στην Ελλάδα ή να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με ελληνόφωνους ασθενείς. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξειδικευμένη γλωσσική εκπαίδευση για επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα στην Κύπρο ή την Ελλάδα, προσφέρουμε εξειδικευμένα μαθήματα που επικεντρώνονται στην ιατρική ορολογία, στην επικοινωνία μεταξύ γιατρών και ασθενών, καθώς και στην κατανόηση της επικοινωνίας στον συγκεκριμένο τομέα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ