Από τα Στροβίλια, στην Άχνα, στη Δένεια, στην Πύλα: Έστω και τώρα, κουλτούρα αντίστασης-απελευθέρωσης

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ


Μετά τη νέα τουρκική κατακτητική προέλαση στο μεικτό κυπριακό χωριό Πύλα, να αναμένουμε ότι Αθήνα και Λευκωσία θα κατανοήσουν επιτέλους: Πρώτον, δεν κάνεις ειρήνη με τον Τούρκο που κατέχει ελληνικό έδαφος. Δεύτερον, ο Τούρκος ουδέποτε σεβάστηκε συμφωνίες και την υπογραφή του. Τρίτον, ο Τούρκος ουδέποτε επέστρεψε με την υπογραφή του όσα εδάφη άρπαξε με το σπαθί του. Τέταρτον, απαιτεί να ελέγξει όλη την Κύπρο.

Πέμπτον και τραγικότερον: Αν η Κύπρος χαθεί, τουρκέψει και ισλαμοποιηθεί, η Ελλάδα θα ακρωτηριασθεί εδαφικά στο Αιγαίο και στη Δυτική Θράκη. Η νέα επέλαση του Αττίλα στην περιοχή του χωριού Πύλα δεν είναι απλή παρωνυχίδα. Ούτε αφορά μόνο την κατασκευή ενός δρόμου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με την Πύλα.

Η προώθηση στην Πύλα και μέσα στη «νεκρή» ζώνη είναι στρατηγικής σημασίας για την κατοχική Τουρκία. Σε περίπτωση νέων συγκρούσεων, ο τουρκικός στρατός αποκτά συντριπτικό πλεονέκτημα σε βάρος των ελληνικών δυνάμεων με αποκοπή της κεντρικής οδικής αρτηρίας Λάρνακας-Κοκκινοχωρίων-ελεύθερης Αμμοχώστου και ταχύτατη προέλαση προς την πόλη της Λάρνακας και το Διεθνές Αεροδρόμιο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κομπάζει ότι ο δρόμος θα γίνει διότι η Τουρκία δεν ανέχεται – άκουσον! άκουσον! – την ανομία στη «νεκρή» ζώνη και «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να διασφαλιστεί η ισότιμη κυριαρχία και το ισότιμο διεθνές καθεστώς» του ψευδοκράτους. Η «νεκρή» ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που παραχωρήθηκε στην Ειρηνευτική Δύναμη για να περιπολεί μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Επιτέλους, για μια φορά, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιτέλεσε το καθήκον της: Άνδρες της συγκρούστηκαν με ορδές υποκινούμενων από τον Αττίλα, Τ/κυπρίων. Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Γκουτέρες, δήλωσε πως «απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των ΗΕ και ζημιές σε περιουσία του Διεθνούς Οργανισμού είναι απαράδεκτες και μπορεί να αποτελούν σοβαρά εγκλήματα με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ελλάδα, ακόμα και η Ρωσία και πολλές άλλες χώρες καταδίκασαν τις επιθέσεις. Το Συμβούλιο Ασφαλείας, που συνήλθε την περ. Δευτέρα, εκφράζει τις «ανησυχίες» του, επισημαίνει πως οι επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων μπορεί να συνιστούν εγκλήματα κατά το Διεθνές Δίκαιο και χαιρετίζει «τη διακοπή των μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών έργων από την τουρκοκυπριακή πλευρά και την απομάκρυνση του εξοπλισμού και του προσωπικού». Η Τουρκία και οι εγκάθετοί της απαντούν ότι θα κατασκευάσουν τον δρόμο.

Λοιπόν, τι θα αποδώσει ο δήθεν «διπλωματικός μαραθώνιος» της Λευκωσίας και οι καταγγελίες από άλλες χώρες; Τίποτε απολύτως! Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι δημιουργούν προβλήματα κατά μήκος της Γραμμής Αττίλα. Παλαιότερα ενήργησαν στα Στροβίλια (Ιούλιος 2000) και στην Άχνα, όπου προωθήθηκαν κατά 300 μέτρα. Από τότε πληθώρα ψηφισμάτων του Σ.Α. καλούν την Τουρκία να αποσυρθεί αλλά… γράφει κανονικά τους πάντες.

Το ίδιο συνέβη και στα χωριά Δένεια, Αυλώνα, Ζώδια και Αστρομερίτη, στο κατεχόμενο τμήμα του προαστίου Αγίου Δομετίου της Λευκωσίας, στον Πύργο Τηλλυρίας. Τον Φεβρουάριο του 2001 τουρκικά στρατεύματα μετακινήθηκαν στην Πύλα μετά την απαγωγή Έλληνα της Κύπρου. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το κατοχικό ψευδοκράτος παραβίασε ξανά τη «νεκρή» ζώνη ανεγείροντας στέγαστρο στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία.

Η Τουρκία ροκανίζει σταδιακά και αρπάζει συστηματικά μέρος της «νεκρής» ζώνης, προωθώντας τη Γραμμή Αττίλα προς τις ελεύθερες περιοχές. Ο πόλεμος και η κατοχή στην Κύπρο συνεχίζονται, αλλά οι ηγεσίες στη Λευκωσία και στην Αθήνα βαυκαλίζονται με δήθεν «καλό κλίμα», τάχα «αποκλιμάκωση προκλήσεων» εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία, λένε, στο πλαίσιο της κωμικής «διπλωματίας των σεισμών», άλλαξε βιολί.

Φούμαρα και λήροι ανεπαρκών πολιτικάντηδων, που βαφτίζουν την αδιαφορία και τον τουρκοψοφοδεϊσμό τους να αντιμετωπίσουν τον Τούρκο, με νεφελοβάμονες ευσεβείς πόθους. Τα επεισόδια στην Πύλα είναι ακόμα ένα ηχηρό τουρκικό χαστούκι στους νυσταλέους και υπναλέους της Λευκωσίας και στους μικροελλαδίτες και ψωροκωσταινιστές της Αθήνας.

Η τουρκική επιθετικότητα και κατακτητική αρπακτικότητα μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, υπό μία θεμελιώδη προϋπόθεση: Να έχουμε ηγέτες πατριώτες, σοβαρούς, αξιόπιστους και διεκδικητικούς, που να έχουν προμετωπίδα της πολιτικής τους την υπεράσπιση του ευρύτερου Ελληνισμού και ειδικά της Κύπρου.

Τέτοιους ηγέτες δεν έχουμε! Έχουμε κακούς διαχειριστές μιας καταστροφικής πολιτικής, που ακροβατεί μεταξύ μικροπολιτικής, μικροκομματισμού και ψηφοθηρίας και ισορροπεί μεταξύ πελατειακών σχέσεων και ικανοποίησης των πάντων, χωρίς να σπάσουν αβγά. Η σωτηρία του Ελληνισμού και της Κύπρου μπορεί να γίνει με υπερκομματική, υπερεθνική και μακράς πνοής σχεδιασμένη στρατηγική αντιμετώπισης του Τούρκου. Δηλαδή:

Πρώτιστα αναβίωση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με δραστική οπλική αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς σε μια άρρηκτη, αήττητη σύζευξη. Τα γεωπολιτικά, στρατηγικά, εθνικά, ιστορικά, ενεργειακά σύνορα της Ελλάδος είναι ανατολικά του Ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέα της Κύπρου και ΟΧΙ δυτικά της Κρήτης.

Αυτό προϋποθέτει καλλιέργεια κουλτούρας ελευθερίας, αντίστασης και απελευθέρωσης, που σημαίνει ότι αυτόν τον μέγιστο εθνικό ρόλο καλείται να τον αναλάβει η ελληνική Παιδεία. Δηλαδή να καλλιεργηθεί και να κτιστεί, ειδικά στη νεολαία, βαθύ αίσθημα αγάπης προς την κινδυνεύουσα πατρίδα, ετοιμότητα για στράτευση και αυτοθυσία για την υπεράσπισή της και όχι αποφυγή θητείας.

Πέραν αυτών, να αξιοποιηθεί η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. Με κάθε τρόπο να εμποδιστεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και να αντιμετωπίζεται αποφασιστικά και επιθετικά σε όλα τα διεθνή φόρα, σε συνεννόηση με την Ελλάδα. Να απαιτηθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όπως ακριβώς η ΕΕ επέβαλε στη Ρωσία, καταγγέλλοντας την άθλια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών. Η Κοινοτική Αλληλεγγύη, γιατί δεν απαιτείται;

Να απαιτηθούν κυρώσεις σε τουρκικές αερογραμμές, οι οποίες μεταφέρουν παράνομους Αφρικανούς μετανάστες, που εισβάλλουν στην Κύπρο και αφρικανοποιούν το νησί. Να ποινικοποιηθεί η χρήση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από ραγιάδες Έλληνες. Να σταματήσει το άνοιγμα κατοχικών οδοφραγμάτων αφού δι’ αυτών η Κυπριακή Δημοκρατία τσιμεντώνει το κατοχικό ψευδοκράτος και να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι όσων διέρχονται.

Να τερματιστεί πάραυτα η τουριστική αιμοδοσία των κατεχομένων. Να απελαύνονται αμέσως οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες – όχι να φιλοξενούνται με παχυλά επιδόματα. Οι ποινές σε διακινητές να γίνουν συντριπτικές και σκληρά αποτρεπτικές, όχι… χαϊδευτικές.

Όλα τα πιο πάνω και πολλά άλλα μέτρα απαιτούν πατριωτική ηγεσία στη Λευκωσία και στην Αθήνα και μακράς πνοής στρατηγική συναπόφαση αντίστασης στον Τούρκο και απελευθέρωσης της Κύπρου με παράλληλη αξιοποίηση αμυντικών συμμαχιών και συνεργειών με γειτονικές φιλικές χώρες. Αναζητείται εναγωνίως πατριωτική, διορατική, αξιόπιστη, διεκδικητική ηγεσία!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η μέχρι τώρα στάση και συμπεριφορά τόσον της Κυπριακής Κυβερνήσεως όσον και πάρα πολλών συμπατριωτών μας υπήρξε ‘’ραγιάδικη’’! Τα ΜΟΕ και λοιπές παρόμοιες δουλοπρεπείς αντιμετωπίσεις των τούρκων, οι συνεχείς διελεύσεις στην κατεχόμενη πατρίδα μας και οι συνεχείς οικονομικές ‘’ενέσεις’’ προς τους εισβολείς αυτό αποδεικνύουν. Ο τούρκος ΔΕΝ καταλαβαίνει από τέτοια.
  Αφήνω κατά μέρος την Ελληνική κυβέρνηση. Πρώτον διότι οι ίδιοι δεν κρατούν διαφορετική στάση απέναντι στην τουρκία για τα δικά τους σοβαρότατα προβλήματα και εξ’ άλλου φαίνεται ότι συνεχίζεται το ’’η Κύπρος κείται μακράν’’! Δεν το λένε. Η στάση τους αυτό δηλώνει. Εξ’ άλλου, εν όσο η Κυπριακή κυβέρνηση κρατά αυτήν την θέση γιατί εκείνοι να αλλάξουν! Απλώς ακολουθούν! Φαίνεται, δεν συνειδητοποιούν ότι έτσι και χαθεί η Κύπρος θα ακολουθήσουν το μισό Αιγαίο με τα νησιά του, η Θράκη μέχρι και την Θεσσαλονίκη. Δηλωμένα από την τουρκία, εδώ και χρόνια.
  Έχει κάποιος συνειδητοποιήσει τι ακριβώς επιδιώκει η τουρκία. ΑΝ το έχουν συνειδητοποιήσει και συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, τότε η όλη στάση τους είναι εγκληματική. Και των δύο, Κύπρου και Ελλάδας.
  Έχει διαβάσει κανένας από όλους αυτούς το βιβλίο του Νταβούτογλου ‘’Στρατηγικό Βάθος – Η Διεθνής θέση της τουρκίας’’;;; Παρεπιπτόντως το όνομα του στα Ελληνικά είναι Δαυίδ! Αν ναι, και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τα ΜΟΕ, διαπραγματεύσεις κλπ. κλπ. τότε είναι αχαρακτήριστοι. Αν όχι, μεγάλο λάθος! Αυτό πρέπει να γίνει το ‘’ευαγγέλιο’’ κάθε Ελληνικής και Κυπριακής κυβερνήσεως. Γιατί;;; Διότι το βιβλίο είναι γραμμένο πρίν περίπου 13 χρόνια! Σε ότι αναφέρεται ότι πρέπει να προβεί η τουρκία, αρκετά τα έχουν πραγματοποιήσει! Η τουρκία από χρόνια εργάζεται βάσει σχεδίου και προχωρεί στους στόχους που έχει βάλει από δεκαετίες τώρα. Ελλάδα και Κύπρος, έχουν κανένα ΕΘΝΙΚΟ σχέδιο, ΕΘΝΙΚΟΥΣ στόχους; Τα γεγονότα και αποτελέσματα αποδεικνύουν μάλλον όχι. Κουτουράδες. Γιατί αν υπήρχε κάποιο σχέδιο η θέση τόσον Κύπρου και Ελλάδος – γενικώς του Ελληνικού ΕΘΝΟΥΣ – θα ήταν πολύ διαφορετική. Πολύ καλλίτερη.
  Για να δούμε μερικά θέματα που αναφέρεται ο Νταβούτογλου. Μιλά για το “Misak-ι Milli” (Εθνική Συμφωνία) και τους στόχους του Ατατούρκ σχετικά με την εξωτερική πολιτική της τουρκίας. Ο Κεμάλ Ατατούρκ δήλωσε:
  ‘’Κάθε έδαφος όπου ζουν τούρκοι περιλαμβάνεται στο “Misak-ι Milli”. Με την βοήθεια του Αλλάχ, θα πάρω πίσω την Μοσούλη, το Κιρκούκ και τα νησιά (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: εννοεί τα νησιά του Αιγαίου, το μισό Αιγαίο και την Κύπρο, που έχουν ήδη πάρει το 40%) καθώς επίσης θα ενσωματώσω εντός των συνόρων της τουρκίας την Θράκη ΚΑΙ την Θεσσαλονίκη!!!’’
  Δηλωμένες καταστάσεις, και η Ελληνική Κυβέρνηση κάθεται καί συζητά!!! ΤΙ;;;; Τις απαιτήσεις της τουρκίας;;; Μα όταν κάθεται και συζητά τέτοιες απαιτήσεις σημαίνει ότι είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις. Σηκώνει λευκή σημαία!!!
  Και συνεχίζει ο Νταβούτογλου. ‘’Κανένα από τα σύνορα της τουρκίας δεν είναι φυσιολογικό. Σχεδόν όλα είναι πλασματικά. Βέβαια ως κράτη έθνη πρέπει να σεβόμαστε τα σύνορα (Σημείωση: Αυτά για ‘Δημόσια κατανάλωση’ για τις Διεθνείς Δημόσιες σχέσεις!!!) ωστόσο ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και οι φυσικές συνέχειες. Έτσι είναι οι καιροί.’’ Και συνεχίζει: ‘’…Το κόμμα ΑΚΡ ανέλαβε την αποστολή μιας νέας nizam-ι alem (Τάξη του κόσμου) και θα αναδείξει το ιερό έθνος μας (ΣΗΜ: Κάθε άλλο από ιερό!!!). Μέχρι το 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας (του τούρκους) που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911 – 1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον.’’
  Και συνεχίζει: ‘’Το Αιγαίο και η Κύπρος είναι δύο σημαντικά σκέλη τόσο στην γραμμή Ανατολικής Ευρώπης – Μέσης Ανατολής από άποψη χερσαίας σύνδεσης, όσο και στην γραμμή Αδριατικής – Ανατολικής Μεσογείου-Κόλπου (ΣΗΜ. εννοεί τον Περσικό κόλπο) από άποψη θαλάσσιας σύνδεσης.
  Και ιδιαίτερα για την Κύπρο γράφει: ‘’Η Κύπρος, που κατέχει κεντρική θέση μέσα στην παγκόσμια ήπειρο ευρισκομένη σχεδόν σε ίση απόσταση από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, βρίσκεται μαζί με την Κρήτη (ΣΗΜ. έχουν βάλει και την Κρήτη στο μάτι) επάνω σε μία γραμμή που τέμνει τις οδούς θαλάσσιας διέλευσης. Η Κύπρος κατέχει θέση μεταξύ των Στενών, που χωρίζουν την Ευρώπη και Ασία και της Διώρυγας του Σουέζ, που χωρίζει Ασία και Αφρική, ενώ συγχρόνως έχει θέση μιας σταθερής βάσης και ενός αεροπλανοφόρου που θα πιάνει τον σφυγμό των θαλασσίων οδών του Άδεν και του Ορμούζ, μαζί με τις λεκάνες του Κόλπου και της Κασπίας, που είναι οι πιο σημαντικές οδοί σύνδεσης Ευρασίας-Αφρικής.’’
  Και αφού αναφέρει και άλλα πλεονεκτήματα για την θέση της Κύπρου, γράφει και τα ακόλουθα, πάρα πολύ σημαντικά για το θέμα της πατρίδας μας.
  ‘’… Ακόμη και αν δεν υπήρχε κανένας μουσουλμάνος τούρκος στην Κύπρο, η τουρκία είναι υποχρεωμένη να έχει ένα Κυπριακό ζήτημα. Καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη απέναντι σε ένα τέτοιο νησί, που βρίσκεται μέσα στην καρδιά του ίδιου του ζωτικού της χώρου…’’
  Και αφού αναφέρει και άλλα ‘’Κυπριακά πλεονεκτήματα’’ (ΣΗΜ. Δεν τα αναφέρω για να μη μακρηγορήσω περισσότερο) συνεχίζει:
  ‘’… Η τουρκία απέκτησε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα την δεκαετία του 1970 επί της Κυπριακής παραμέτρου (ΣΗΜ: Η εισβολή του 1974) το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει όχι ως στοιχείο μιας αμυντικής Κυπριακής πολιτικής, δηλαδή με στόχο την διαφύλαξη του ‘status quo’ αλλά ως ένα θεμελιώδες στήριγμα μιας επιθετικής θαλάσσιας στρατηγικής.’’
  Γράφει πολλά άλλα ο Νταβούτογλου στις 860 σελίδες του βιβλίου του. Όλα είναι δηλωμένα και ανάλυση των στόχων της τουρκίας. Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος, δυστυχώς πιπιλούν το δάκτυλό τους και ‘’χαϊδεύουν’’ το θηρίο. Η τουρκία έχει δημιουργήσει πολεμική βιομηχανία, είναι σχεδόν αυτάρκης στον τομέα αυτόν. Η Ελλάδα και η Κύπρος τι έκαναν;;;
  Η δε Κυπριακή Κυβέρνηση διαπραγματεύεται (μάλλον παρακαλεί θα έλεγα) για να δεχτεί η τουρκία ΔΔΟ! Ξεφτίλες, δουλοπρεπείς ραγιάδες. ΔΔΟ σημαίνει ΔΙΑΛΥΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι στο ξεκίνημα και σε λίγο χρονικό διάστημα πλήρη τουρκοποίηση. Σταθείτε στο ύψος σας. Κλείστε το οδοφράγματα να σταματήσουν οι εφιάλτες να συμβαδίζουν με τους κατακτητές στα κατεχόμενα εδάφη μας και να χρηματοδοτούν τους κατακτητές για να έχουν συνέχεια περισσότερες απαιτήσεις. Μόνο έτσι θα καταλάβουν τι είναι η πραγματικότητα να είναι «προτεκτοράτο» της τουρκίας αντί να ζουν σε μια ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία και να ευημερούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ