Η Αστική Βιωσιμότητα στο επίκεντρο εκδήλωσης στο ΑΠΘ

Το δίκτυο των Ηνωμένων Εθνών «Sustainable Development Solutions Network SDSN Black Sea», με έδρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την ετήσια εκδήλωση, με τίτλο «Thessaloniki Sustainability Summit», την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9.00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση εστιάζει κάθε χρόνο σε ένα επίκαιρο θέμα βιώσιμης ανάπτυξης. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης, «Αστική Βιωσιμότητα», βρίσκεται σε συμφωνία με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως με τον Στόχο 11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες». Η εκδήλωση θα παρουσιάσει τις προκλήσεις και τις προοπτικές της αστικής βιωσιμότητας μέσα από αναλύσεις επιστημόνων διεθνούς κύρους.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου, και θα ολοκληρωθεί με τη διαδικτυακή ομιλία του Προέδρου του παγκόσμιου δικτύου UN SDSN, Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Columbia και Επίτιμου Διδάκτορα του ΑΠΘ, Jeffrey Sachs.

Το «Thessaloniki Sustainability Summit 2023», τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και υποστηρίζεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ, την ΕΥΑΘ ΑΕ κ.ά.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ