Δρ. Ταπανίδης Θεόδουλος (Φούλης), Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Ποιος είμαι

Κατάγομαι από το χωριό Πωμός της επαρχίας Πάφου που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κύπρου. Εκεί διδάχτηκα και τα πρώτα γράμματα πηγαίνοντας στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Όπως ήταν φυσικό, στο χωριό δεν υπήρχε γυμνάσιο και λύκειο γι’ αυτό αναγκαζόμασταν να μετακινούμαστε καθημερινά στο λύκειο της Πόλης Χρυσοχούς. Την εποχή που αποφοίτησα από το λύκειο στην Κύπρο, δεν υπήρχαν πανεπιστήμια. Για να μεταβεί κάποιος για σπουδές στο εξωτερικό έπρεπε να υπηρετήσει πρώτα στην Εθνική φρουρά στην οποία υπηρέτησα και εγώ με τον βαθμό του έφεδρου Ανθυπολοχαγού. Οι βασικές σπουδές μου βασιζόντουσαν στο Μαθηματικό τμήμα του Α.Π.Θ.

Το καλοκαίρι του 1974 με βρήκε στην Κύπρο και έτσι επιστρατεύτηκα στην Εθνική Φρουρά με σκοπό την αντιμετώπιση του Τούρκου εισβολέα. Οι φρικτές σκηνές του πολέμου θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη, διορίστηκα στη Μέση Τεχνική σχολή Ν. Μουδανιών. Το 1978 μετατέθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου και υπηρέτησα σε διάφορα σχολεία της τεχνικής εκπαίδευσης από την θέση του διευθυντή. Το 1980 φοίτησα στην Παιδαγωγική σχολή της ΣΕΛΕΤΕ. Το 1998 έως το 2002 εκπόνησα την διδακτορική μου διατριβή στον τομέα των μαθηματικών του γενικού τμήματος της πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. και κατά την διάρκεια της οποίας δίδασκα και στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών το μάθημα της Προβολικής Γεωμετρίας. Ταυτοχρόνως συμμετείχα με τον καθηγητή κ. Τσάγκα και τον Ινδό καθηγητή H. P. Mazumdar σε επιτροπή η οποία εκπόνησε ερευνητικές εργασίες οι οποίες παρουσιάστηκαν και δημοσιεύθηκαν σε παγκόσμια συνέδρια και περιοδικά.

Το 2004 τοποθετήθηκα προϊστάμενος Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Το 2009 παρακολούθησα το ετήσιο σεμινάριο εξειδίκευσης με τίτλο «Θέματα Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία». Από το 2007 έως το 2015 υπηρέτησα ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις διευθύνσεις Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Κατά την θητεία μου, διοργάνωσα και συμμετείχα ως ομιλητής σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες με θέματα όπως:

  • « Παιδεία γνώσεων και αξιών »
  • « Οργάνωση και λειτουργία Μουσικών σχολείων »
  • « Θέατρο και Εκπαίδευση »
  • « Ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τις δράσεις υποστήριξης των ΑΜΕΑ »
  • « Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων »
  • « Επιμόρφωση στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης »

Το 2012 έως το 2015 υπήρξα πρόεδρος στο κεντρικό υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΕΠΘ χειριζόμενος πολλές υποθέσεις που αφορούσαν εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2015 και μετά από 40 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας συνταξιοδοτήθηκα με τον τίτλο του Επίτιμου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συμμετέχοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση, το 2019 υπήρξα για 6 μήνες δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «ΕΝ’ΤΑΞΕΙ ». Μετά από 4 χρόνια πρόεδρος στο σύνδεσμο πολιτικών συνταξιούχων Ν. Θεσσαλονίκης, σήμερα βρίσκομαι στην θέση του Αντιπροέδρου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων. Το Μάρτιο του 2020 και μετά από εισήγηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα Κων/νου, τοποθετήθηκα στην θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου και σε συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ., είχαμε πολλές δράσεις κυριότερες των οποίων είναι:

  1. Τοποθέτηση 10 απινιδωτών σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Θεσσαλονίκης
  2. Τοποθέτηση 15 συναγερμών σε σχολικά συγκροτήματα με σκοπό την εξάλειψη των καταλήψεων που τόσο ταλαιπωρούν την εκπαιδευτική κοινότητα και τον δήμο.
  3. Αγορά και τοποθέτηση εξοπλισμού γυμναστικής σε σχολικά γυμναστήρια.

Σήμερα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», ζητώ την στήριξη σας για να αναβαθμίσουμε την Θεσσαλονίκη και τον χώρο της εκπαίδευσης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών – Η φετινή, 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Επόμενο άρθροΟΛΘ Α.Ε.: Νέα εποχή συνδεσιμότητας για τη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ