Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια νέα στρατηγική συνεργασία με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) με σκοπό την εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής και καινοτομίας στη διαχείριση και συντήρηση των αστικών υποδομών. Η συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) στοχεύει στην αξιοποίηση της δύναμης της τεχνολογίας για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης των βασικών υποδομών.

Βασική αποστολή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) είναι η συνεχής βελτίωση της παροχής υπηρεσιών και η συνεχής επένδυση σε νέα τεχνολογία με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση των αποχετευτικών έργων στις περιοχές που εξυπηρετεί και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Συμφωνία Συνεργασίας περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ωφελήσει τους/τις φοιτητές/τριες και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος. Συγκεκριμένα:

• Τοποθέτηση και πρακτική άσκηση φοιτητών/τριών προσφέροντας την πρώτη επαφή με τη βιομηχανία αλλά και πρακτική εμπειρία, η οποία θα εμπλουτίσει τις δεξιότητές τους.

• Δημιουργία ακαδημαϊκών εργασιών από τους/τις φοιτητές/τριες με θέματα που αντιμετωπίζει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.

• Δράσεις επιμόρφωσης προσωπικού του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.

• Η από κοινού συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

• Σχεδιασμός λύσεων/εφαρμογών/προτάσεων οι οποίες στηρίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

• Διοργάνωση κοινών διαλέξεων/ημερίδων/σεμιναρίων επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτισμικού περιεχομένου.

Τη Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν ο Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης Σάββας Χατζηχριστοφής, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, και ο κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ