“Δόξα τω Θεό. Και μη χειρότερα…”

του Σταύρου Σιδερά


Όπου κάτσω κι όπου σταθώ τον ίδιο αμανέ ακούω:

«Εμείς φταίμε! Μας δόθηκαν τόσες και τόσες ευκαιρίες να λύσουμε το Κυπριακό αλλά εμείς… τον χαβά μας.»

Δυστυχώς χιλιάδες συμπατριώτες μας συνεχίζουν να βάζουν αυτή την κασέτα και να παλιλλογούν το ίδιο μυθιστόρημα. Πως στο Grans Montana μας δόθηκε ακόμα μια «χρυσή» ευκαιρία να λύσουμε το Κυπριακό αλλά… οι άστοχες ενέργειες των νυχτωμένων πολιτικών μας τα έκαναν μαντάρα! Κι όλα αυτά, κόντρα στα αδιάσειστα στοιχεία τα οποία είναι καταγραμμένα στα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών!

Προσωπική μου άποψη είναι πως, είναι ευχής έργον που μέχρι σήμερα δεν αποδεχθήκαμε καμιά από τις «τόσες και τόσες λύσεις» που μας πρότειναν. Όχι γιατί δεν επιθυμώ να βρεθεί μια δίκαιη λύση αλλά… γιατί οι λύσεις που μας σερβίρουν οι Τούρκοι δια χειρός των Βρετανών καρντάσηδων τους είναι μαγειρεμένες με νοθευμένα υλικά. Κακοχώνευτες και μπαμπέσικες. Όπου το παραμάγαζο του Foreign Office, παρέα με τους ληστοσυμμορίτες μακαντάσηδες τους, με υπόγειες διεργασίες προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες μυγοχάφτες πως οι προβοκατόρικες λύσεις που μας προτείνουν είναι… για το καλό μας!

Λύσεις, όπως ήταν και η εξιδανικευμένη λύση «νενικήκαμεν» που οι Βρετανοί μας σέρβιραν το 1959. Λύση την οποία κοντόθωροι πολιτευτές σε Ελλάδα και Κύπρο αψύλλιαστα υπέγραψαν. Προσφέροντας στην Τουρκία τη ΝΟΜΙΜΗ αξίωση που επιζητούσε να εισβάλει στην Κύπρο…

Με λίγα λόγια, βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας…

Τα μάτια μας πάμε να βγάλουμε και πάλι! Ευάλωτοι, με καταρρακωμένο ηθικό, διχασμένοι κι ανίκανοι να επουλώσουμε τα τραύματα που άφησαν πίσω τους ο εμφύλιος αλληλοσπαραγμός κι η βάρβαρη εισβολή των Τούρκων, για άλλη μια φορά είμαστε έτοιμοι να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος. Να αποδεχθούμε μια φτιασιδωμένη λύση. Κίβδηλη. Ναρκοθετημένη με παγίδες…

Και επειδή το έχουμε εμείς οι ραγιάδες να κλαίμε την μοίρα μας και να ολοφυρόμαστε σαν Μανιάτισσες μοιρολογίστρες, θα προσπαθήσω ο μενεστρέλος να σας εμψυχώσω. Θέτοντας υπόψιν σας το γεγονός πως, παρόλα τα βάσανα και τις κακουχίες που περάσαμε και συνεχίζουμε να περνάμε…

Βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από την… «άλλη πλευρά»!

• Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

• Απολαμβάνουμε τα ίδια δημοκρατικά δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της Ευρώπης

• Το Ευρωπαϊκό μας διαβατήριο μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε σε όποια χώρα θελήσουμε

• Η οικονομία μας, συγκριτικά με αυτήν της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, ευρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση

• Απολαμβάνουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, συντάξεις κ.α.

• Δημιουργήσαμε τριμελείς και τετραμελείς στρατηγικές συμμαχίες με σημαντικές χώρες της περιοχής μας κι αναβαθμίσαμε την σχέση μας με την Γαλλία και την Αμερική. Ενώ η Τουρκία, παρόλο που συνεχίζει να το παίζει καουμπόης και τσαμπουκαλής, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο…

Να συνεχίσω;

Παρόλη την δικαιολογημένη μας γκρίνια λοιπόν για τα «κακώς έχοντα» στο ελεύθερο κομμάτι της Πέτρας του Ρωμιού που μας απόμεινε, ας δούμε και μια φορά «το ποτήρι γεμάτο».

Επαναλαμβάνω. Σε σχέση με την Τουρκία και το παράνομο ψευδοκράτος… καλά την έχουμε! Κι αυτό δεν το λέω μονάχα εγώ. Το λέει κι ο Τουρκοκύπριος συγγραφέας και δημοσιογράφος Σερχάτ Ιντζιρλί. Ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει:

• Η ΤΔΒΚ θεωρείται ότι «υπάρχει» από μια ομάδα πλιατσικολόγων κλεφτών!

• Τα τρωκτικά που εκμεταλλεύτηκαν τον βορρά έκλεψαν και πούλησαν ό,τι μπορούσαν…

• Στράγγιξαν τα υδάτινα αποθέματα και έπνιξαν τη χώρα με άναρχη δόμηση…

• Δωροδόκησαν, έκλεψαν, υπεξαίρεσαν και πούλησαν τα πάντα…

• Όλος ο πλανήτης αναγνωρίζει το κράτος στον νότο το οποίο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Διαθέτει δύο εξαιρετικά αεροδρόμια που εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις… Έχτισαν υπέροχα λιμάνια, μετατρέποντας το λιμάνι της Λεμεσού στο πιο σημαντικό σημείο της Ανατολικής Μεσογείου. Έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο όπου μπορούν να ανταγωνιστούν παγκόσμιους κολοσσούς στον τουρισμό… Δεν επέτρεψαν ποτέ να πέσει η ποιότητα της εκπαίδευσης. Δεν απογοήτευσαν ποτέ κανέναν από τους πολίτες τους όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι Ελληνοκύπριοι δεν έγιναν μειονότητα στο κράτος στο οποίο ζουν… Έχουν κράτος, και διεθνώς αναγνωρισμένες ταυτότητες και διαβατήρια.

• Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνοκύπριος που να εργάζεται στην ΤΔΒΚ! Ενώ 6.000 Τουρκοκύπριοι εργάζονται στα ξενοδοχεία του νότου…

• Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνοκύπριος που να λαμβάνει σύνταξη από την ΤΔΒΚ! Εκατοντάδες ηλικιωμένοι Τουρκοκύπριοι λαμβάνουν σύνταξη από την επίσημη Κυπριακή κυβέρνηση!

• «Λακέδες», όπως ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος διορίστηκε από την Τουρκία, ισχυρίζεται πως… «Η ΤΔΒΚ είναι μια ιστορία επιτυχίας»! Γελάω… Η ΤΔΒΚ δεν είναι μια ιστορία επιτυχίας αλλά… φιάσκο!

Συμφωνώ και συνυπογράφω με τον συμπαθέστατο Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Σερχάτ Ιντζιρλί!

Ότι και να κάνουν οι πλιατσικολόγοι στο κατεχόμενο κομμάτι της πατρίδας μας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Καταδικαστέο από την διεθνή κοινότητα. Οι εισβολείς είναι και θα παραμείνουν κολάσιμοι και καταδικαστέοι…

Εκτός κι αν εμείς τους δώσουμε συγχωροχάρτι!

Πρέπει να αντιληφθούμε πως αν υπογράψουμε μια νερωμένη λύση με την οποία θα σβήσουμε από τον χάρτη την ΝΟΜΙΜΗ και διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, πως θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Γιατί;

Γιατί υπάρχουν και χειρότερα…

Αν και δεν το συνηθίζω θα μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ προσωπικό, το οποίο έχει άμεση σχέση με την επιχειρηματολογία μου:

Όταν έχασα το παιδί μου, μέσα στο μαράζωμα και την οδύνη που περνούσα, είπα…

«Δόξα τω Θεό, και μη χειρότερα!»

Όταν με ρώτησαν… «τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει από το να χάσει ένας γονέας το παιδί του»… η απάντηση που έδωσα ήταν… «Έχω ακόμα ένα παιδί…»

Είναι καιρός να σταματήσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε. Να χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να προσποιούμαστε πως δεν αντιλαμβανόμαστε τις χθόνιες επιβουλές της Άγκυρας.

Ναι… Υπάρχουν και χειρότερα!

Καιρός να μονιάσουμε επιτέλους. Κι ενωμένοι να ακολουθήσουμε μια κοινή εθνική πολιτική. Πρώτο μας μέλημα… Να σώσουμε την «διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία» που χρόνια παιδεύονται να διαλύσουν Βρετανοί και Τούρκοι κεχαγιάδες. Και δεύτερο, αξιοποιώντας το Διεθνές Δίκιο, να διεκδικήσουμε δυναμικά την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας.

Από δικά μας τραγικά λάθη χάσαμε την μισή μας πατρίδα. Άλλη μια στραβοτιμονιά και θα χάσουμε και την άλλη μισή…


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ