Στ. Καλαφάτης: «Η ανθεκτικότητα των υποδομών θα είναι το διακύβευμα για ολόκληρο τον κόσμο»

«Η ανθεκτικότητα των υποδομών είναι ένα σημαντικό κοινωνικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό διακύβευμα – πρόταγμα – project μακράς διάρκειας», τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο OT FORUM του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη, Χρήστο Κολώνα και Γιάννη Αγουρίδη. Όπως σημείωσε: «Το φαινόμενο της Θεσσαλίας ήταν έξω από κάθε πρόβλεψη. Η ανθεκτικότητα των υποδομών θα είναι το διακύβευμα για ολόκληρο τον κόσμο λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε τα ζητήματα του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού όπως και τα ζητήματα των ρεμάτων και των αυθαιρέτων», υπενθυμίζοντας για το θέμα αυτό «τον πρώτο νόμο που κρίθηκε συνταγματικός από το ΣτΕ», που προώθησε ο ίδιος ως Αν. Υπουργός  Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

«Δεν είμαστε εδώ για περιγράφουμε καταστάσεις αλλά για να λύνουμε προβλήματα», τόνισε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης», προσθέτοντας ότι: «Στη συγκεκριμένη κρίση σκύψαμε με απόλυτη ενσυναίσθηση στην αγωνία των ανθρώπων. Η Κυβέρνηση έδειξε άμεσα αντανακλαστικά με γρήγορες διαδικασίες και τις πρώτες αποζημιώσεις να έχουν ήδη αρχίσει να δίνονται», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «παράλληλα οικοδομείται το πλαίσιο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν». «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Όπως και η ανακούφιση των συνανθρώπων και η αποτελεσματική διαχείριση αυτής της μοναδικής στα χρονικά τραγωδίας», υπογράμμισε.

 

Για το Μετρό

 

Αναφερόμενος στα έργα της πόλης ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι «το Μετρό είναι game changer κυρίως όσον αφορά στην ψυχολογία των ανθρώπων της πόλης. Θα δώσει σημαντική ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά δεν θα το λύσει. Σε λίγους μήνες πάντως  φτάνουμε στο τελευταίο μέτρο του μαραθωνίου».

 

Σχετικά με τον εναέριο αυτοκινητόδρομο (FlyOver) που θα κατασκευαστεί στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη και είναι ένα από τα 30 έργα που είχαμε βάλει ως Ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη του 2030». Όπως τόνισε «θα είναι μεγάλη ανάσα σε συνδυασμό με το Μετρό», τονίζοντας παράλληλα ότι παραμένει το πρόβλημα της διαχείρισης του κυκλοφοριακού προβλήματος μέχρι την ολοκλήρωσή του.

 

«Στόχος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού που αφορά την προοπτική της πόλης είναι αυτά τα έργα σε συνδυασμό και με σειρά άλλων, να συμβάλλουν στην επανατοποθέτηση της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας στο νέο σκηνικό που προδιαγράφεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη», τόνισε με έμφαση ο Σταύρος Καλαφάτης. «Η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το μέλλον της όχι μπαίνοντας σ΄έναν άγονο και ανόητο ανταγωνισμό με την Αθήνα, όπου πολλοί επένδυσαν. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να κοιτάξει ψηλά, στη Βαλκανική, στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Να κερδίσει σε εξωστρέφεια. Και θα την κερδίσει με έργα υποδομής, ανάπτυξης και διευκόλυνσης της λειτουργίας και της καθημερινότητας των πολιτών που αποτελούν κομμάτι μιας αναπτυξιακής προοπτικής», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα».​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ