Σημαντική η παρουσία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην 87η ΔΕΘ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), προσφέροντας υψηλού επιπέδου εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συμμετείχε με περίπτερο του στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο, οι επισκέπτες μπόρεσαν να περιηγηθούν στους «ηλεκτρονικούς χώρους εκπαίδευσης του ΕΑΠ» αλλά και να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τα νέα καινοτόμα Προγράμματα Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Σπουδών που έχει εκπονήσει και προσφέρει την τελευταία τριετία, καθώς και για τα σύντομα και σύγχρονα προγράμματα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Οι επισκέπτες επίσης μπόρεσαν να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας Onlabs για την εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων απ’ οπουδήποτε, ένα εργαλείο το οποίο το Ε.Α.Π. προσφέρει ήδη στους φοιτητές του, ως συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό σε Εργαστηριακές Θεματικές Ενότητες (Ε.Θ.Ε.).

Ειδικότερα το Onlabs αποτελεί μία εφαρμογή Επιτραπέζιας Εικονικής Πραγματικότητας που προσομοιώνει ένα πραγματικό εργαστήριο Βιολογίας και ο χρήστης, μέσα σε αυτό το εικονικό περιβάλλον, εκπαιδεύεται πάνω σε εργαστηριακές ασκήσεις βιολογίας, ακολουθώντας αρχικά σαφείς οδηγίες, ενώ στη συνέχεια πειραματίζεται, αλλά και αξιολογεί την επίδοσή του μέσα από ειδικές λειτουργίες που παρέχει η εφαρμογή.

Ανάμεσα στους επισκέπτες του περιπτέρου 14 – Akademia ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ το διήμερο, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2023, το πλήρως οργανωμένο stand 3 του Ε.Α.Π. επισκέφθηκαν ο Βουλευτής-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, η πρώην Βουλευτής κ. Μιλένα Αποστολάκη, μεγάλος αριθμός πολιτών και πολλά μέλη της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις συγκεκριμένες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και για τις πολύπλευρες δράσεις του Ιδρύματος. Ενημέρωση και πληροφορίες παρείχαν έμπειρα στελέχη του Ιδρύματος με τη συμμετοχή των μέλη ΔΕΠ κ.κ. Θωμά Δασακλή, Γεώργιο Κουλαουζίδη, ενώ παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Λεωνίδας Δουκάκης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ