Πάνος Ιωαννίδης: H βρετανο-τουρκική διευθέτηση «Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» για επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος, θα είναι καταστροφική για ολόκληρη την Κύπρο

Ο νομικός και ανεξάρτητος πολιτευτής Πάνος Ιωαννίδης μιλάει στο SPEAKNEWS για το εγχειρίδιο που συνέργαψε πρόσφατα και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ», και το οποίο αναφέρεται στην λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που προωθείται ως λύση για το Κυπριακό, και τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια λύση για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Κύριε Ιωαννίδη, τι σας ώθησε να γράψετε το εγχειρίδιο σχετικά με την ΔΔΟ;

Η επείγουσα ανάγκη για τη δημιουργία ενός περιεκτικού κειμένου, που να εξηγεί υπεύθυνα, απλά και ευκολονόητα τους λόγους που η βρετανο-τουρκική διευθέτηση «Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» για επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος, θα είναι καταστροφική για ολόκληρη την Κύπρο, τόσο την κατεχόμενη όσο και την μή κατεχόμενη.

Το εγχειρίδιο είναι 30 σελίδων και αποτελείται από δύο μέρη:

Στο 1ο Μέρος επεξηγείται «ποιο θα είναι το τελικό κατάντημα της Κυπριακής Δημοκρατίας εάν υιοθετηθεί η ΔΔΟ», που -με μιά λέξη- θα είναι η «η Ακύρωση του Κράτους και η Προσάρτηση του Νησιού στην Τουρκία»… Στο 2ο Μέρος κατατίθεται και τεκμηριώνεται η «Πρόταση Ελάχιστης Επιδίωξης για την Κύπρο», που στόχο έχει την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και την επάνοδο της Κυπριακής Πολιτείας στην κανονικότητα του Δημοκρατικού – Ευρωπαϊκού Κράτους, όπως είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Σε ποιους απευθύνεται το εγχειρίδιο αυτό και ποιοι πρέπει να το διαβάσουν;

Το εγχειρίδιο απευθύνεται προς κάθε νόμιμο Πολίτη της Κύπρου και της Ελλάδας (και όχι μόνον). Κυρίως, απευθυύνεται προς τους ανθρώπους που δεν έζησαν τον όλεθρο της παράνομης Τουρκικής Εισβολής του ‘74 και τα απότοκα της και που, δυστυχώς, τόσο οι 10ετίες που μεσολάβησαν όσο και η σχεδόν πλήρης έλλειψη επιμόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, οδηγεί τις Νέες Γενιές Ελλήνων σε εθνική ύπνωση.

Γιατί είστε ενάντια στην ΔΔΟ;

Οι λόγοι είναι σοβαρότατοι και εν πολλοίς αναλύονται στο 1ο Μέρος του εγχειριδίου. Επιγραμματικά, αναφέρω:

  • Η ΔΔΟ παραβιάζει τη συντριπτική Ετυμηγορία του Κυπριακού Λαού κατά το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, με την οποίαν συνεθλίβη κάθε ενδεχόμενο «λύσης», ίδιο ή παρόμοιο με τα όσα προνοεί η ΔΔΟ.

  • Με την ΔΔΟ θα χαθεί κάθε ευρωπαϊκό πλεονέκτημα που η Κύπρος απέκτησε με την ένταξη της στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004.

  • Η ΔΔΟ συνεπάγεται τη διάλυση του Κυπριακού Κράτους και την αντικατάσταση του με ένα θνησιγενές, νεοφανές, ρατσιστικό, μή λειτουργικό και μή βιώσιμο «ομοσπονδιακό μόρφωμα 2 κρατιδίων», με προδιαγραφές που θα οδηγήσουν στην Προσάρτηση ολόκληρης της Κύπρου στην Τουρκία.

  • Η ΔΔΟ παραβιάζει κατάφορα το Ευρωπαϊκό & Διεθνές Δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τις Αρχές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και κάθε ορθολογικό περί Κύπρου Ψήφισμα του ΟΗΕ από το 1964 και εντεύθεν … και πολλά άλλα.

Μπορεί η Κύπρος να απαγκιστρωθεί από την ΔΔΟ και το ψήφισμα 649/90 Βασιλείου-Θάτσερ;

Πρώτα, δυό λόγια για το ίδιο το Ψήφισμα. Πρόκειται για την αήθη προπαγάνδα, ότι δήθεν «ο ΟΗΕ προβλέπει ΔΔΟ, με το Ψήφισμα 649/1990 κα, συνεπώς, είμαστε δεσμευμένοι»… Όμως:

  • Το Ψήφισμα 649 υποβλήθηκε δόλια στον ΟΗΕ το 1990, από την τότε Βρετανίδα Πρωθυπουργό Θάτσερ και τον τότε Πρόεδρο της ΚΔ Βασιλείου, με στόχο «να νομιμοποιηθεί διεθνώς η ανύπαρκτη ΔΔΟ, χωρίς να καθοριστεί το περιεχόμενο της»…

  • Συνεπώς, το Ψήφισμα παραβιάζει, όσα ακριβώς παραβιάζουν διεθνώς και οι επί μέρους Πρόνοιες της ΔΔΟ και πρέπει να καταγγελθεί στον Διεθνή Οργανισμό και να απιτηθεί η αναδρομική ακύρωση του.

Τούτου λεχθέντος, το Ψήφισμα 649 δεν μπορεί να δεσμεύει κανένα διότι είναι διεθνώς παράνομο.

Στα γραπτά σας, και στο εγχειρίδιο, αναφέρεστε στην απελευθέρωση. Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει; Είναι εφικτή;

Σε αυτό το ερώτημα απαντά τεκμηριωμένα η «Πρόταση Ελάχιστης Επιδίωξης για την Κύπρο», στο 2ο Μέρος του εγχειριδίου, και το συμπέρασμα είναι:

ΝΑΙ, Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ, ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΠΡΟ & ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΕ.


Βιογραφικό

Ο Πάνος Ιωαννίδης Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου το 1946. Αποφοίτησε του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Βιομηχανική Χημεία. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο υιούς, τέσσερα εγγόνια και δύο δισέγγονα. Το 1969 δημιούργησε βιομηχανική επιχείρηση, η οποία χάθηκε μαζί με κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο το 1974, όταν τα τουρκικά στρατεύματα κατέλαβαν την Αμμόχωστο. Έκτοτε κατοικεί στη Λευκωσία και η οικογενειακή επιχείρηση αναβίωσε στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρνακας. Διετέλεσε: – Σύμβουλος της «Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως» και του «Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου», – Αντιπρόεδρος της «Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων» και – Πρόεδρος του «Συνδέσμου Βιομηχάνων Πλαστικών», της «Ένωσης Βιομηχάνων», της «Ένωσης Προσφύγων & Εκτοπισμένων» και της υπερκομματικής πολιτικής κίνησης για «Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο». Από το 1964 και για 54 χρόνια, υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός στην Εθνική Φρουρά. Αποδεσμεύτηκε το 2018, με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Ενεργά πολιτικοποιημένος, τεκμηρίωσε ως καταστροφικό το «Σχέδιο Αννάν για επίλυση του κυπριακού ζητήματος» και εργάστηκε έντονα για την απόρριψη του κατά το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004. Έχει ανεπηρέαστο δημόσιο λόγο ως «Ανεξάρτητος Πολιτευτής», με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την απελευθέρωση της Κύπρου και τη διασφάλιση όλων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κάθε νόμιμο Κύπριο Πολίτη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ