SPEAK: Η τέχνη του να μαθαίνεις

Άρθρο: Κωνσταντίνα Μάρκο


Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, και προτού υποδεχτεί όλους του νέους μαθητές όλων των ηλικών στις 21 γλώσσες που διδάσκει, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών SPEAK συμμετείχε σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συγκεκρικένα το SPEAK συμμετείχε στα δύο μεγάλα φεστιβάλ, το AnimeCon και το Kidot, ενώ διοργάνωσε και τα καθιερωμένα δικά του Open Days. Μαθητές, φοιτητές, fans της ασιατικής κουλτούρας, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι φίλοι των ξένων γλωσσών, ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο του SPEAK, τους καθηγητές και τους εκπαιδευτικούς συμβούλους τους, και γνώρισαν μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Kidot

Το Speak πήρε μέρος και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ Kidot, για να δώσει στους γονείς τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται να ξέρουν και στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν σημία διαφόρων πολιτισμών μέσω του παιχνιδιού, του χορού και της γνώσης.

Στα πλαίσια του Κidot το Speak οργάνωσε ένα Origami Workshop, το οποίο διεύθηνε η καθηγήτρια των Ιαπωνικών του Speak, Sakoh Asuka, για να βοηθήσει τα παιδία νεαρής ηλικίας να γνωρίσουν κάτι από τον πολιτισμό της Ιαπωνίας. Τα παιδιά κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλα τα χάρτινα δημιουργήματα Origami με επιτυχία και με πολύ γέλοιο. Ακόμη το Speak διοργάνωσε δύο διαφορετικά workshops τα οποία σχετίζονταν με την Κορεατική γλώσσα, η οποία φαίνεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο και ζήτηση λόγω της μεγάλης απήχησης της Kpop & Kdrama. Η πρώτη δραστηριότητα ήταν ένα workshop καλλιγραφίας Κορεατικών, στο οποίο έδειξαν τις δεξιότητες τους αρκετοί νεαροί μας φίλοι. Το workshop διεύθηνε μια εκ των καθηγητριών Κορεατικών του Speak, η Μαρία Τσακαλίδου.

Το δεύτερο workshop που πραγματοποιήθηκε ήταν ένα χορευτικό Kpop, από μια νέα χορευτική ομάδα της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από 5 κοπέλες οι οποίες με χαμόγελο, υπομονή και θετική ενέργεια δίδαξαν στα παιδιά τις χορευτικές κινήσεις, τα οποία με την σείρα τους έδωσαν ένα αξέχαστο show στους γονείς τους. Έπειτα, τα κορίτσια μας έδειξαν ενα ολοκληρωμένο δικό τους χορευτικό το οποίο κέρδισε πολλά χηροκροτήματα.

AnimeCon

Το AnimeCon, συντομογραφία για το Anime Convention, είναι μια ζωντανή συγκέντρωση που γιορτάζει τον πολύχρωμο κόσμο των ιαπωνικών κινούμενων σχεδίων και της ποπ κουλτούρας και συγκεντρώνει θαυμαστές όλων των ηλικιών και υπόβαθρων για να βυθιστούν σε έναν κόσμο δημιουργικότητας και φαντασίας.

Το Speak, έδωσε για ακόμη μια φορά την δυνατότητα να γνωρίσουν όλοι οι θαυμαστές των ξένων γλωσσών και πιο συγκεκριμένα των Ασιατικών γλωσσών, το πως μπορούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις των Ιαπωνικών, Κορεατικών και Κινεζικών. Μέσω διάφορων δραστηριοτήτων, οπώς ένα Workshop για την Ιαπωνική Καλλιγραφία, το οποίο έκανε με επιτυχία μια εκ των καθηγητριών των Ιαπωνικών του Speak, η κυρία Sakoh Asuka, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την κουλτούρα της Ιαπωνίας. Στο stand του Speak Language School, υπήρχαν Σύμβουλοι Σπουδών για να λύνουν όποια απορία στους ενδιαφερόμενους όπως επίσης και για να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις γλώσσες.

OPEN DAYS του Speak Language School

Προ των πυλών της νέας ακαδημαΐκής χρονιάς στο κέντρο ξένων γλωσσών Speak, διοργάνωσε για ακόμη μια χρονία ΄΄Ημέρες Γνωριμίας΄΄ στους χώρους του, στις 4 & 5 του Οκτωβρίου, οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, είχαν την δυνατότητα να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά τους καθηγητές που διδάσκουν την γλώσσα την οποία έχουν την θέληση να μάθουν, καθώς και να ξεναγηθούν στους χώρους του φροντηστηρίου.

Οι καθηγητές με την σειρά τους, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους μελλοντικούς τους μαθητές και να παρουσιάσουν μια λίστα οφελών και προτερημάτων που έχει η γνώση της διδασκόμενης από τους ίδιους ξένη γλώσσα.

Φυσικά, στον χώρο υπήρχαν Σύμβουλοι Σπουδών για να λύσουν την κάθε απορία στους σπουδαστές/ενδιαφερόμενους και να τους κατατοπίσουν σχετικά με τις πληροφορίες που χρειάζονταν.

Υπήρχαν καθηγήτές από όλες τις 21 γλώσσες που διδάσκονται στο Speak, όπως των Αραβικών, Αγγλικών, Ιαπωνικών, Κορεατικών, Σουηδικών, Νορβηγικών, Ισπανικών και πολλοί ακόμοι.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΈκλεισε για το κοινό ο Τύμβος Καστά – Εντυπωσιασμένοι όσοι κατάφεραν να επισκεφθούν το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη
Επόμενο άρθροΕΚΛΕΓΕΙΝ κι ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ