Ανθρωπιστική στήριξη Αρμένιας: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυξάνει τη χρηματοδότηση σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Νέα οικονομική ενίσχυση για το έτος 2023 σε  εκτοπισμένους Αρμένιους του Καραμπάχ από την ΕΕ συνολικού ποσού πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ

Λόγω της μαζικής εισροής ανθρώπων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει τη χρηματοδότηση της, ως ανθρωπιστική βοήθεια για την Αρμενία, με σχεδόν 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η χρηματοδότηση είναι προσθετική στα 10,45 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από την Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης, αυξάνοντας το συνολικό ποσό της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2023. Η νέα αυτή οικονομική ενίσχυση έχει ως στόχο την παροχή χρήματων, στέγης, τρόφιμων, μέσων διαβίωσης, καθώς και υπηρεσιών προστασίας- υγείας.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τους Αρμένιους του Καραμπάχ. Καθώς αρχίζει ο χειμώνας, οι εκτοπισθέντες στην Αρμενία θα αντιμετωπίσουν πρόσθετες δυσκολίες. Η ΕΕ ενισχύει την ανθρωπιστική χρηματοδότηση, για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει του χειμώνα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας στο πεδίο για την παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς».

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους, συχνά παίρνοντας μαζί τους ελάχιστα προσωπικά αντικείμενα. Tα άτομα που έχουν εκτοπιστεί χρειάζονται πλέον βασικές ανάγκες, όπως τροφή, καταλύματα, και άλλες πρώτες ύλες, καθώς προσπαθούν να εγκατασταθούν στην Αρμενία. Ενώ προβλέπεται ότι αυτές οι ανάγκες θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δύσκολη θέση θα αναζητήσουν στέγη και ζεστά ρούχα.

Προηγούμενο άρθροΛακρουά: Ο ΓΓ ΟΗΕ σε διαβούλευση με τις δύο πλευρές για απεσταλμένο
Επόμενο άρθροΟ Αντιστράτηγος ε.α Λάζαρος Καμπουρίδης στο κανάλι Flash TV Δυτικής Μακεδονίας για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, Ισραήλ και Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ