Συρία: Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε αποθήκη drones

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα, εναντίον αποθήκης όπου φυλάσσονταν drones στη Συρία, ενώ η Δαμασκός και η Μόσχα εκμεταλλεύονται το χάος στη Λωρίδα της Γάζας

 

Όπως μετέδωσε χθες Κυριακή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας εξαπέλυσε πλήγματα, εναντίον αποθήκης όπου φυλάσσονταν drones στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, επικαλούμενο τον υποναύαρχο Βαντίμ Κούλιτ, υποδιευθυντή του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο υποναύαρχος Κούλιτ, εξήγησε ότι το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο «αποθήκη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ανταρτών με τα οποία πλήττονταν θέσεις συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων». Δεν παρασχέθηκαν λεπτομέρειες για την έκταση των ζημιών ή το εάν υπήρξαν θύματα.

Ο συριακός στρατός κατηγορεί οργανώσεις ανταρτών, που ισχυρίζεται ότι είναι τζιχαντιστές, για επιθέσεις σε κυβερνητικές θέσεις στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι. Αρνείται πως βομβαρδίζει αδιακρίτως περιοχές όπου ζουν εκτοπισμένοι υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών.

Στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως η Δαμασκός και η Μόσχα εκμεταλλεύονται το ότι ο κόσμος έχει στέψει την προσοχή του στον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Έτσι κλιμακώνουν το σφυροκόπημα περιοχών όπου ζουν πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι, κατά μεγάλο μέρος εκτοπισμένοι από άλλες συριακές περιοχές, που αρνούνται να υποταχθούν στην αυταρχική κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Άγρυπνα ποιήματα σε φιλόξενες νύχτες”
Επόμενο άρθροΡίξη ιατρικής βοήθειας από την Ιορδανία στη Γάζα ανακοίνωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ