Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόταση για θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς Κύπρου- Γαζας

Την πρόταση για θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς από την Κύπρο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, παρουσίασε ο Ν. Χριστοδουλίδης

Την πρόταση από πλευράς Κύπρου για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας παρουσίασε σήμερα το πρωί από το Παρίσι, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο πρόεδρος της Κύπρου λαμβάνοντας το λόγο, λίγο μετά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς συνόδου στο Παρίσι από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία θαλάσιου διαδρόμου μεταφοράς.

Εξήγησε πως η χώρα του είναι η πλησιέστερη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ευρωπαϊκή χώρα και ως εκ τούτου θα μπορούσε να αποτελέσει τον κόμβο για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Η βοήθεια αυτή θα φτάνει στην Κύπρο, θα ελέγχεται και στη συνέχεια θα μεταφέρεται με πλοία που θα έχουν την απαραίτητη προστασία στη λωρίδα της Γάζας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «η κυπριακή πρόταση έχει κωδικοποιηθεί σε ένα κείμενο περίπου 20 σελίδων το οποίο συντάχθηκε με τη βοήθεια άλλων κρατών που εμπλέκονται στην παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως η Ελλάδα η Ολλανδία κ.α.».

Σε ό,τι αφορά την επίλυση της κρίσης ο Πρόεδρος της Κύπρου τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας δύο κρατών στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθρο6 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν με επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν
Επόμενο άρθροΠ. Ήφαιστος, Μέσα στην Δίνη δυο πολέμων: Ουκρανία και Μέση Ανατολή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ