Σουέλα Μπράβερμαν : «Oι άστεγοι είναι από επιλογή τους έτσι»

H δήλωση της βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις λέγοντας ότι οι άστεγοι «επέλεξαν αυτόν τον τρόπο ζωής»

Η δήλωση της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν πως οι άστεγοι που μένουν στο δρόμο έχουν «επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Την ίδια στιγμή υπάρχει αριθμός ρεκόρ Βρετανών, που έρχονται αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος ζωής τους. Πολλοί από αυτούς καταφεύγουν σε τράπεζες τροφίμων για να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής.

H Mπράβερμαν το Σάββατο μετά από ανάρτηση της στην πλατφόρμα X ανέφερε πως θέλει να εμποδίσει τους άστεγους να στήνουν τις σκηνές τους σε δημόσιους χώρους. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι δρόμοι μας να καταλαμβάνονται από σειρές σκηνών στις οποίες ζουν άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το εξωτερικό, που μένουν στον δρόμο έχοντας επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την οργή οργανώσεων αρωγής, της αντιπολίτευσης, ακόμη και κάποιων βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος την ώρα που η Βρετανία, η έκτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, διέρχεται μια οξεία κρίση στέγασης και κόστους ζωής, που επιδεινώνεται από τον πληθωρισμό. Ακόμη και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ πήρε αποστάσεις από τη σκληρή γραμμή της υπουργού του.

Στο Λονδίνο 3.272 άνθρωποι κοιμόντουσαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2023, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο η βρετανική κυβέρνηση, στην Αγγλία από τον Μάρτιο του 2022 ως τον φετινό Μάρτιο 104.510 νοικοκυριά ζούσαν σε προσωρινά καταλύματα, αύξηση 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος και ένας πρωτοφανής αριθμός από το 1998, όταν ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ