Στ. Καλαφάτης: «Δεν προωθείται κανένας νέος φόρος. Αντιθέτως, δίνουμε έμφαση στη φορολογική δικαιοσύνη»

«Δεν προωθείται κανένα νέο μέτρο φορολόγησης. Συνεχίζουμε την πολιτική της μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη φορολογική δικαιοσύνη. Ο μεγάλος μας αντίπαλος συνεχίζει να είναι η ακρίβεια και είμαστε εκεί στοχοπροσηλωμένοι για το καλύτερο αποτέλεσμα, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο ACTION24 και την εκπομπή «Πίσω απ΄τις γραμμές» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα πλέγμα μέτρων και κανόνων στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή τα οποία υπαγορεύονται από την ανάγκη και τη βούλησή μας για φορολογική δικαιοσύνη».

Για το ζήτημα της ακρίβειας ο Στ. Καλαφάτης αφού υπενθύμισε τις αιτίες που την προκαλούν, αναφέρθηκε στις θεσμικές παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των τιμών και την εντατικοποίηση των ελέγχων -περισσότεροι από δεκαενιάμισι χιλιάδες από τις αρχές του χρόνου- το πρόστιμο των 2 εκ. ευρώ σε δύο πολυεθνικές αλλά και στον εντοπισμό πάνω από 1500  παραβάσεων και την επιβολή  προστίμων 5,5 εκ. ευρώ.

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που οδήγησαν στην ανάκτηση  της επενδυτικής βαθμίδας, «που δίνει τη δυνατότητα για φθηνό χρήμα στις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες». Και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να ασκούμε μεταρρυθμιστική πολιτική με στόχο να επιλύσουμε προβλήματα της κοινωνίας. Βάλαμε στόχο στο τέλος του 2027 να φτάσουμε σε μέσο μισθό στα 1500 ευρώ. Και θα τον πετύχουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για την έρευνα σε ό,τι αφορά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Θέλουμε να διερευνηθεί σε βάθος για ν΄αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες. Και αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης την οποία και εμπιστευόμαστε απόλυτα».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ