Θεσσαλονίκη: Τριήμερη διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών έξω από το προξενείο της Τουρκίας

Φωτογραφίες : Άρτεμις Λάμπρου

Της Αναστασίας Καραγιάννη

Για να αντιταχθούν στην ύπαρξη ψευδοκράτους και να ενημερώσουν τον κόσμο, κύπριοι φοιτητές βρίσκονται από χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το τουρκικό προξενείο

Με αφορμή την 40η Επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, φοιτητές της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ) Θεσσαλονίκης, προβαίνουν σε τριήμερη διαμαρτυρία και 48ωρη απεργία πείνας έξω από το τουρκικό προξενείο. Από χθες, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου κύπριοι φοιτητές έχουν στήσει αντίσκηνο και βρίσκονται στο σημείο, κρεμώντας αφίσες και μοιράζοντας προκηρύξεις σε περαστικούς.

Με την κίνηση αυτή, εκφράζουν τη διαφωνία τους στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους της Κύπρου που έλαβε χώρα στις 15 Νοεμβρίου 1983. Σκοπός τους δεν είναι η διαμαρτυρία καθαυτή, αλλά και η περαιτέρω ενημέρωση του κοινού για το κυπριακό ζήτημα.

Ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Π.Ε.Ο.Φ. Φιλόθεος Ζαχαριάδης μίλησε στο speak news «Ως αυτόνομοι νέοι εναντιωνόμαστε σε μια λύση διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας και αυτό που επιζητάμε είναι την πραγματική απελευθέρωση του τόπου μας. Δηλαδή την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων, την εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, την επιστροφή όλων των προσφύγων ανεξαιρέτως, στις πατρογονικές τους εστίες και την εξασφάλιση των 4 βασικών ελευθεριών ιδιοκτησίας εγκατάστασης, του εκλέγειν και εκλέγεστε και της μετακίνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 17:30: στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά έναντι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος του «Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974» κ. Νικόλαος Αργυρόπουλος, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα: «Το μεγάλο μας «ΟΧΙ» στον εκτουρκισμό της Κύπρου μας». Την ίδια μέρα στις 19:30 έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας μπροστά στο Τουρκικό Προξενείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ