Το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ διοργανώνει το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Μικρού Μήκους «Yeast International Student Film Festival»

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Μικρού Μήκους: Το Yeast Int’l Student Film Festival ξεκινάει φέτος πιλοτικά, με βασικό στόχο να προωθήσει την κουλτούρα της ανεξάρτητης δημιουργίας ταινιών σε σπουδαστικό πλαίσιο, προβάλλοντας μικρού μήκους φοιτητικές ταινίες από όλο τον κόσμο.

Το τριήμερο φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί φέτος στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Καλών Τεχνών, στο Ξυδάδικο – Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και στο +εργείο, στη Λεμεσό, στις 23-25 Φεβρουαρίου 2024.

Η διοργάνωση ανακοινώνει Ανοιχτό Κάλεσμα για υποβολές ταινιών που εντάσσονται σε ένα από τα τέσσερα είδη: Μυθοπλασία, Animation, Ντοκιμαντέρ και Πειραματικός Κινηματογράφος, ή/και σε μια πέμπτη ειδική κατηγορία, με τη θεματική “Ενσυναίσθηση & Περιβάλλον.

Το Yeast Intl Student Film Festival φέτος αναζητά ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες θα πρέπει να

  • έχουν παραχθεί κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων (προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού προγράμματος) του/της σκηνοθέτη ή/και του/της παραγωγού.

  • έχουν ολοκληρωθεί από τον Γενάρη του 2021 και μετά.

  • διαρκούν λιγότερο από 20 λεπτά.

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, ή καταθέστε την ταινία σας απευθείας από την πλατφόρμα filmfreeway.

Η διορία υποβολής των ταινιών είναι η 15η Ιανουαρίου 2024, ενώ το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2024.

Το φεστιβάλ επιθυμεί να δημιουργήσει έναν μικρό και ζωντανό πυρήνα κινηματογραφιστών και καλλιτεχνών εντός και πέριξ των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, τη πόλης της Λεμεσού και του κόσμου ευρύτερα.

Η διοργάνωση στηρίζεται από το Τμήμα Επικοινωνίας & Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Υποστηρικτής: Oργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Limassol Today


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ