Πολωνία: 5 δις για την ενεργειακή μετάβαση αποδεσμεύει ΕΕ

Την αναστολή της καταβολής όλων των υπόλοιπων κονδυλίων, έως ότου η πολωνική κυβέρνηση αποφασίσει να ανακαλέσει τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη αποφάσισε η Κομισιόν

Να αποδεσμευτούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές στην Πολωνία ως μέρος του προγράμματος REPowerEU, συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για ενίσχυση της ενεργειακής μετάβασης και της διαφοροποίησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, σημείωσε ο υπουργός της Πολωνίας.

Τα αναφερόμενα κεφάλαια είναι μια προσθήκη στα 35,4 δισεκατομμύρια ευρώ για επιχορηγήσεις και δάνεια από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ για τον COVID-19. Συγκεκριμένα τα κονδύλια REPowerEU δεν εξαρτώνται από τους όρους της Επιτροπής για το κράτος δικαίου.

Αυτά είχαν ανασταλεί μέχρι η Βαρσοβία ανακαλέσει τις μεταρρυθμίσεις που οι επικριτές λένε ότι υπονομεύουν την ανεξαρτησία του δικαστικού της συστήματος. «Προκαταβολές 5 δισ. ευρώ!» Ο υπουργός Οικονομικών και Περιφερειακής Πολιτικής Grzegorz Puda έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Δεδομένου ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συναντώνται στις 8 Δεκεμβρίου. Τα κεφάλαια από το REPowerEU πρόκειται να είναι διαθέσιμα μετά από την έγκριση σύστασης της Επιτροπής από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγούμενο άρθροBusiness Transformation Stories
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκε σήμερα το νέο Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ