Συνάντηση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα. Άλισον Ντάνκαν

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα. Άλισον Ντάνκαν.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δυο χωρών, που έχουν αναπτυχθεί χάρη στην ισχυρή παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία και εκδήλωσε το ενδιαφέρον ο δεσμός αυτός να δυναμώσει περαιτέρω μέσα από επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν αυστραλιανές εταιρείες στη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη, παρουσίασε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την καθιέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης σε πυρήνα καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων, πρότεινε κοινές δράσεις σε επίπεδο τουρισμού και εστίασε στα αμοιβαία οφέλη που θα προκύψουν από τη μεγαλύτερη διείσδυση πιστοποιημένων και ποιοτικών προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας στην αυστραλιανή αγορά. Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ενημέρωσε για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, που θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις της Αυστραλίας.

Από την πλευρά της η κυρία Ντάνκαν διαβεβαίωσε τον κ. Κωνσταντινίδη ότι είναι πρόθυμη να συμβάλλει στη δημιουργία μιας μόνιμης και σταθερής γέφυρας επιχειρηματικής συνεργασίας της Μακεδονίας και της Θράκης με την Αυστραλία, σε κλάδους όπως ο τουρισμός, οι εξαγωγές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η τεχνολογία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ