Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου «στήνεται» έξω από το σταθμό μετρό της Αγίας Σοφίας

Της Αναστασίας Καραγιάννη

Ουρές κόσμου σχηματίστηκαν από το πρωί του Σαββάτου στο σταθμό μετρό της Αγίας Σοφίας

Σειρά ανθρώπων  έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το σταθμό μετρό στης Αγίας Σοφίας που άνοιξε σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου τις πύλες του, στο πλαίσιο του 12ου Open House Thessaloniki. Ο σταθμός βρίσκεται δίπλα στα μνημεία της Αχειροποιήτου και του Ναού της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν δωρεάν στο κτήριο του σταθμού κατά το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου.

Η μεγάλη αρχιτεκτονική γιορτή της πόλης δίνει μια γεύση στους Θεσσαλονικείς από το πολυαναμενόμενο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Για την ώρα η κατακόρυφη, αυτόνομη και ασφαλής προσπέλαση γίνεται μέσω κυλιόμενων κλιμάκων. Όμως δεν είναι δυνατή η προσπέλαση από άτομα με κινητική αναπηρία ή δυσκολία αυτή τη στιγμή.

Αν και ο σταθμός του μετρό «Αγίας Σοφίας» άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν την ευκαιρία δωρεάν επίσκεψης σε κάποιον από τους 18 υπό κατασκευή σταθμούς. Τον προηγούμενο χρόνο ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τόσο τον σταθμό «Παπάφη», όσο και το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Η διάρκεια των επισκέψεων αναμένεται να είναι 15-20 λεπτά. Το κοινό θα έχει πρόσβαση τόσο τη βόρεια, όσο και τη νότια πύλη του σταθμού.

ΩΡΑΡΙΟ

25/11 10:00-16:00

26/11 10:00-16:00

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία: Ήχησε το 112 στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τη βία κατά των γυναικών: Να σταματήσει ο φαύλος «κύκλος της βίας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ