Δημήτρης Κούβελας από Μαδρίτη: «Αναγκαία η αύξηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών»

Στην ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιωάννη Πλακιωτάκη, που έλαβε μέρος στην 70ή Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μαδρίτη της Ισπανίας, συμμετείχε ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ξεχώρισε η συζήτηση για το ευρωπαϊκό σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση.

 

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας εστίασε στην ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και ενίσχυσης της FRONTEΧ προκειμένου να φυλάσσονται αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.. Επίσης έκανε λόγο για συνεργασία με τις χώρες εκκίνησης μεταναστευτικών ροών και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

 

Συμπλήρωσε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία πριν τις ευρωεκλογές, ώστε να μην τροφοδοτηθούν περαιτέρω οι φωνές του λαϊκισμού.

 

Κατά τη συζήτηση της θεματικής για την ενεργειακή κρίση και την πράσινη μετάβαση, ο Δημήτρης Κούβελας σημείωσε ότι η ισχυρή δέσμευση για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 απαιτεί γρήγορη και αποτελεσματική πράσινη μετάβαση λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη την ανάγκη για προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας στους ευρωπαίους πολίτες σε χαμηλές τιμές.

 

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα επιταχύνοντας την ανάπτυξη έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, ενισχύοντας την ενεργειακή απόδοση στα κτίρια και προωθώντας την ηλεκτρική κινητικότητα έχει κάνει μεγάλα βήματα προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας. Τέλος υπογράμμισε ότι η συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών είναι επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυγκροτήθηκε η νέα ΚΟ από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Πρόεδρος ο Αλ. Χαρίτσης
Επόμενο άρθροΗ σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού, λέει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ