Νίκος Χριστοδουλίδης: Στο Ντουμπάι για την COP28 την Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα

Στο πλαίσιο της COP28 o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στους συμμετέχοντες αναφορικά με τις σοβαρότατες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο

Στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την παγκόσμια δράση σχετικά με το κλίμα, στην 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28).

Στη διάρκεια εργασιών της Συνόδου, που επικεντρώνεται στην υλοποίηση υφιστάμενων πρωτοβουλιών και δεσμεύσεων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού (COP21), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στους συμμετέχοντες σχετικά με τις σοβαρότατες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφορά του θα γίνει ακόμη στην πρόοδο υλοποίησης του σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας που παρουσιάστηκε κατά την περσινή Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα.

Επίσης θα παραστεί, σε όποιες εκδηλώσεις γίνουν στο περιθώριο της COP28, ενώ θα έχει και διμερείς συναντήσεις με ηγέτες χωρών. Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου, θα μεταφερθεί στο Ντουμπάι με τη συνοδεία του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, της Πρέσβη της Δημοκρατία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κα Μερόπη Χριστοφή και του Αναπληρωτή Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δώρου Βενέζη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ